Erdoğan'dan gençlere tavsiyeler

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2007 14:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

İstanbul - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gençlere, "Şartlar ne olursa olsun, kendileri, dünya ve insanlık için kurdukları güzel hayalleri asla kaybetmemelerini, ideallerinden asla vazgeçmemelerini" önerdi.

Erdoğan, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kollarınca düzenlenen "Avrupa'nın Gençleri İstanbul'da Buluşuyor" toplantısında yaptığı konuşmada, buluşma ruhuna uygun en anlamlı şehir olan İstanbul'da bir araya gelindiğini söyledi.

Buradan bir mesaj çıkacağını ifade eden Erdoğan, "Sizlerin ortaya koyduğu bu dostluk toplantısı, dünyanın geleceğinin bugünlerden çok daha mutlu, aydınlık ve güzel olacağına dair hepimize umut veriyor" diye konuştu.

Erdoğan, tarihi inanışlarıyla askeri ve siyasi boyutlarıyla birden çok Avrupa tanımı yapılabileceğini ifade ederek, "Ama bana sorarsanız, ben Avrupalı olmayı ideallerden yola çıkarak tarif etmek isterim. Bana göre Avrupalı olmak, insanlığa yeni ufuklar açmak, dünyaya, hayata, barışa katkı sağlayacak yeni fikirler üretmek demek olmalıdır" dedi.

Farklı kültür ve medeniyetlerin buluştuğu, birbirini zenginleştirdiği bir zemin olarak görülen Avrupa'ya büyük sorumluluklar düştüğünü vurgulayan Erdoğan, burada insanlığın geri kalanına karşı özellikle gençlerin duyması gereken sorumluluklar bulunduğunu kaydetti.

Erdoğan, farklı dillerden, dinlerden ve kültürlerden olmalarına karşın herkesin aynı zamanda çok önemli asgari müştereklere sahip olduğunu belirterek, asgari müştereğin de "Avrupalılık" olduğunu ifade etti.

Erdoğan, insanları birbirinden ırkı, kültürü, dili ve inançlarının değil, ön yargılarının uzaklaştırdığını ifade ederek, bu ön yargıların yenilmesi halinde dünyanın bugünkü acı tablosunun hiç olmayacağını söyledi.

İnsanlığın önünde birkaç seçenek bulunmadığını vurgulayan Erdoğan, "Ya büyük bir çoğunlukla barışın ve esenliğin yanında yer alacağız ya da günden güne hiç kimsenin mutlu olmayacağı bir kargaşa çağına doğru sürükleneceğiz. Akıl sahipleri için doğru olan yolun hangisi olduğu çok açıktır" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber