Güngören diyaloğu: MSN'deki ahlaksız yazışmalar Meclis'e kadar ulaştı...

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 24 Mart 2007 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'nin Güngören İlçe Başkanlığı Gençlik Kolları'ndaki iki yönetim kurulu üyesinin, birlikte çalıştıkları kadınlarla ilgili son derece seviyesiz MSN yazışmaları Meclis'e kadar ulaştı. CD ile elden ele dolaşan yazışma nedeniyle İlçe Başkanı, disiplin soruşturması yapılan G.D. ve Ö.D.'nin haklarının askıya alınmasını istedi.

AKP Güngören İlçe Başkanlığı'nda iki yönetim kurulu üyesinin, örgütte çalışan kadınlarla ilgili seviyesiz MSN yazışmaları ortalığı karıştırdı. İlçe Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi G.D ile İlçe Yönetim Kurulu üyesi Ö.D.'nin yaptığı yazışmalar, CD halinde elden ele dolaşmaya başladı.

Partide üst düzey görevlerde çalışan üç kadınla ilgili çok ahlaksız ifadelerin bulunduğu konuşmanın metni, TBMM'ye kadar ulaştı. Konuşma, sadece örgütte çalışan kadınlara yönelik sözleri değil, ilçe başkanı ile Güngören Belediye Başkanı arasında '4 trilyon liralık para ilişkisine' yönelik ifadeleri de içeriyor. İlçe Başkanı Ahmet Aydın, olayın ortaya çıkmasının ardından 06.03.2007 tarihinde AKP İstanbul İl Başkanlığı'na 'tedbir' talebinde bulundu. İlçe Başkanı yaptığı başvuruda, "Bu kişilere yönelik disiplin soruşturması tamamlanıncaya kadar üyelikten doğan haklarının askıya alınmasını talep ederim" dedi. İl Disiplin Kurulu'nun kararı gelmeden sözkonusu iki kişinin istifa ettiğini açıklayan Aydın, yaşanan olayın insanlık dışı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

B AŞKAN: ÇOK ÇİRKİN ŞEYLER

"O metinde çok çirkin şeyler vardı. Biz de gereğini yaptık. Benimle belediye başkanı arasındaki parasal ilişki iddiaları ise çok saçma. Eski yönetimin intikam hissiyle yaptığı işler bunlar. Haklarındaki iddialardan dolayı onları görevden aldılar, beni atadılar. Şimdi onlar da benim ismimi geçirerek zarar vermeye çalışıyorlar. İl Başkanlığına yaptığım şikayet başvurusunu da bürodan çalmışlar ve dağıtmışlar. Emniyete haber verip, parmak izi tespiti yaptırdım. Kimler olduğunu da biliyorum. Benim veremeyeceğim hesabım yok. Benim ismim bilinçli olarak o konuşmaya monte edilmiş."

4 TRİLYONLUK YOLSUZLUK

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, kendisine ulaşan belgeleri araştırdıktan sonra olayı soru önergesi olarak TBMM gündemine getirmeye karar verdi. Kart, Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından yanıtlanmak üzere hazırladığı soru önergesinde, sözkonusu CD'de gayri ahlaki ilişkilerin dışında, ilçe yönetimiyle belediye başkanlığı arasında 4 trilyon liralık yolsuzluk iddiası olduğunu da anımsattı. Kart, sözkonusu para ilişkisi konusunda herhangi bir inceleme ve soruşturma başlatılıp başlatılmadığını sordu.

Ağza alınmayacak sözler

ARGONUN da ötesinde, çok çirkin konuşmaların yer aldığı MSN mesajlarında bazı örnekler şöyle:

G: Reis nasılsın?

Ö: İyiyim sen nasılsın?

G: Gelmedin

Ö: Çalışsın hıyarlar iş yerindeyim

G: Sana o yakışır bak keyfine, bak kim geldi?

Ö: Kim geldi?

G: M., onun dudakları silikonlu değil mi? (Dedikten sonra kadınla yatmasını teklif ediyor.)

Ö: O artık anamın yaşında, ama... (ardından kalçalarının çok güzel olduğunu söylüyor.)

...............

G: Ha bak M.H. geldi.

Ö: O E. gibi kuru ama uzun.

G: A. G.'ye ne dersin.

Ö: Ha tam bana göre, iyi karı.

G: Reis ya ben ne yapacağım...

Ö: ...(Reis, Ö'ye, E'yi öneriyor ve gençlik kollarının ona yöneldiğini en ağır ifadelerle anlatıyor.)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber