Bakana derdini diz çökerek anlattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2007 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Osmaniye'ye giderken uğradığı Adana'da renkli kişiliğini bir kez daha ortaya koydu.

Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda Vali İlhan Atış, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, tarafından karşılanan Koç, yaklaşık 10 yıl önce Kültür Bakanlığı tarafından yapılan fakat ödenek yetersizliğinden inşaatı yarım Kültür Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

"Kusura bakmayın, böyle rahatım" diyerek bir süre makam aracından tespihini çeken Koç, koltuktan inmeyince Yüreğir Belediye Başkanı Ömer Topçu diz çökerek, Aytaç Durak ayakta derdini anlattı.

Koç, daha sonra neşeli bir şekilde (gülerek) koltuktan indi. Başkanların inşaatın bitirilmesi için 3 milyon YTL'ye ihtiyaç bulunduğunu aktaran başkanların talebini değerlendiren Koç, cep telefonuyla Ankara'daki bürokratlarıyla görüşerek Kültür Merkezi'nin durumu hakkında bilgi aldı. Daha sonra kısa bir açıklama yapan Koç, "Bu yapı Kültür Bakanlığı'nın uhdesinde olduğu dönemde DTP'nin planı içindeydi. Ama belediyeye geçtikten sonra bu plan iptal edildi. Ben devletten buraya para aktaramam. Ama İl Özel İdaresi'ne kaynak aktarabilirim." dedi.

"Ben bu işin hakkından gelemedim." diye espirili bir dille Ömer Topçu'dan bakanlığa bir yazı yazmasını isteyen Atilla Koç, "Yetişmemde emeği geçen bir büyük, 'Oğul, oğul; dalda 4 elma koparmayı kafana koymuşsan üçünü razı olma. Ama kaç elma kopardığına da iyi belle...." şeklinde nasihat yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber