Fahri müfettişler 'tüp' peşinde koşacak

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 25 Mart 2007 11:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yasak ve tehlikeli olmasına rağmen otogaz istasyonlarında tüp dolumunun önüne geçemeyen likit petrol gazı (LPG) sektörü, harekete geçti.

Tüp dolumu yapan otogaz istasyonlarına savaş açan sektör, bayileri aracılığıyla fahri müfettişlik mekanizmasını devreye sokup yasadışı dolum yapan istasyonları ihbar edecek. Tüp dolumu yapan istasyonların fotoğrafını çekip şikayette bulunacak. Şimdiye kadar yaptıkları bazı ihbarlar karşısında denetimlerden istedikleri hızda sonuç alamadıklarını belirten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) LPG Sektör Meclis Başkanı Mehmet Ali Neyzi, 2007'den itibaren LPG piyasası denetimlerinde aktif rol alacaklarını söyledi. Neyzi, halen Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) koordinasyonunda; Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı işbirliğiyle yürütülen denetimlerde sektör temsilcileri olarak yer alma talebinde bulunacaklarını açıkladı. EPDK Kanunu'na göre denetimin akredite kurumlara verilmesinde sakınca olmadığına dikkat çekti. Otogazlarda tüp dolumu yapılmasının sektör için haksız rekabet oluşturduğunu aktaran Neyzi, "Denetimle ilgili işbirliği öneriyoruz. Sektörde 6 bin istasyon faaliyet gösteriyor. Bunlardan her gün 200'ü denetlense, sektör rahatlar." dedi.

Mehmet Ali Neyzi, ertelenen TOBB 4. Bölgesel ve Sektörel Ekonomi Şûrası'nda LPG sektörü olarak hükümete iletecekleri sorunlara ilişkin bilgi verdi. Gündemlerindeki ilk maddenin 20 günlük stok mecburiyeti olduğunu kaydeden Neyzi, bu sürenin 10 güne inmesini isteyeceklerini söyledi. Neyzi, hazırlanan Petrol Stok Ajansı Kanun Tasarısı'nın Meclis'te ele alınmasının zaman alacağını, ancak geçen sürede sektörün cezai duruma düşmek istemediklerini ifade etti. Diğer taleplerinin ise vergi indirimi olacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber