Bakan, belediye başkanını karşıladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2007 19:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Sunexpres'in Sivas-İzmir uçak seferlerinin başlaması nedeniyle Sivas Havaalanında uçağın ilk yolcularını karşıladı.

Bakan Şener, kentte ilk defa düzenlenen Sivas-İzmir uçak seferlerinin başlangıcı nedeniyle ilk uçağı karşılamak üzere Sivas Valisi Veysel Dalmaz, AK Parti Sivas milletvekilleri Selami Uzun, Osman Kılıç ve TSO Başkanı Osman Yıldırım ile birlikte Sivas Havaalanına geldi.

Havaalanında, içerisinde Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ın da bulunduğu uçağın inmesini bekleyen Bakan Şener ile burada bulunan Sivaslı iş adamı Ahat Türkmenoğlu arasında ilginç bir diyalog yaşandı.

Bakan Şener, Türmenoğlu'na dönerek, (Ahat, hiç ömründe bir bakanın belediye başkanını karşıladığını gördün mü?) diye sordu. Türkmenoğlu da, Bakan Şener'e (Şimdi belediye başkanımız, belediye meclis üyelerinin hanımları (ne kıymetli eşlerimiz varmış da haberimiz yok) derler diye konuşuyorduk'' dedi.

Bakan Şener ise, ''Memlekete faydalı bir şey olsun da protokolü boş ver'' diye konuştu.

Daha sonra havaalanına inen uçağın yolcularını karanfillerle karşılayan Bakan Şener, uçaktan ilk inen yolcular arasında bulunan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'a ''Görüyor musun? Şu memleketin işine bak. Bakanlar belediye başkanlarını karşılıyor'' dedi.

Şener, daha sonra Aydın ve eşi Yurdagül Aydın'ın da aralarında bulunduğu uçaktan inen yolculara karanfil verdi. Yolcularla bir süre sohbet eden Bakan Şener, uçağın pilotunun boynuna da çiçek takarak, Sunexpres yöneticilerine teşekkür etti.

-NEŞTER İLE HASTANE AÇILIŞI-

Bakan Şener, kentteki temasları çerçevesinde Sivas'ın ilk özel hastanesi olma özelliğini taşıyan ve 2.5 yıl da tamamlanan Özel Sivas Anadolu Hastanesi'nin açılış törenine katıldı.

Hastanenin açılışını neşter ile gerçekleştiren Bakan Şener, burada yaptığı konuşmada, sağlığın insan hayatının en önemli konularından biri olduğunu belirtti.

Yakın zamana kadar Türkiye'de sağlık hizmetlerinin kamuya ait bir iş olarak algılandığını, hastanelerde devletin kadrosunda istihdam edilen sağlık personeliyle hastaların tedavi edilmeye çalışıldığını söyledi.

Son zamanlarda teşekküllü hastaneler şeklinde özel sektörün devreye girdiğini, insanların sağlıkla ilgili taleplerini karşıladığını söyleyen Şener, şunları kaydetti:

''Hükümet olarak bu gelişmeleri destekliyoruz. Çünkü özel sağlık kuruluşlarının, özel hastanelerin kurulmasını ve sayısını artmasını sağlamak amacıyla yüzde 100 vergi teşviklerine varan bazı destekleyici kararlar hükümetimiz döneminde alınmıştır. Bunun ötesinde sağlıkla ilgili önemli değişiklikler 3-4 yıl içerisinde yapılmıştır. Bu değişiklikler özü itibariyle bir taraftan merkezileşmeyi öngörüyor, diğer taraftan da azami merkezileşmeyi öngörüyor. Hükümetimizin merkezileşmeyle ilgili politikası sağlıkta tüm devlet hastanelerinin tek çatı altında toplanmasıdır. Daha önce Devlet Demir Yolları Hastanesi, SSK Hastanesi gibi ayrı ayrı bakanlıkların idaresinde bulunan hastaneler, sağlık kuruluşları, şimdi artık Sağlık Bakanlığı çatısı altında toplanmıştır.''

Bu konuda hizmetlerin daha etkin, ortak standarda göre sunabilmeleri amacıyla hükümetin bu merkezileşmeye karşı, azami merkezileşmeyi de desteklediğini belirten Şener, konuşmasına şöyle devam etti:

''Ancak azami merkezleştirmek kamudaki sağlık hizmetlerinin dağıtılması değil aksine özel sektörü de bu alana açmakla gerçekleştirmektedir. Teşvikler ve diğer özendirmeler yoluyla biz doktorlarımızın, girişimcilerimizin modern gelişmiş hastaneler kurmalarını her zaman destekliyoruz. Onun için Sivas'ta da ilk özel hastaneyi kurmuş olan arkadaşlarımız (Bakanımızın desteğini bekleriz) dediler. Zaten bütün bakanların o özel hastaneleri desteklemesi bir hükümet politikasının gereğidir. Bu demektir ki desteklemeye devam edeceğiz.''

Hükümetleri döneminde sağlık alanında yapılan çalışmaları da değerlendiren Bakan Şener, konuşması sırasında hastane yöneticilerinden birinin kızı olan 5 yaşındaki Saba Bayyozgatlı'nın da doğum gününü kutladı. Bakan Şener, tören boyunca yakından ilgilendiği ve kucağına aldığı küçük kızı bir süre sevdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber