Baydemir'den nüfus sayımı mektubu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2007 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, tüm Diyarbakırlıları nüfus sayımı için gelen görevlilere kendilerini yazdırmaları için mektup gönderdi.

Baydemir nüfusa kendini yazdırmayanların tüm kurum ve kuruluşlarda işlemlerini yaptırırken sıkıntıya düşebileceği uyarısını yaptı. Baydemir, nüfus sayımlarının yerine geçecek olan ?Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi? evlere gelen Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'nun görevlilerine yardımcı olmaları için tüm Diyarbakırlılara çağrı yaptı.

Mektubunda ?Diyarbakır'ın daha yaşanılır bir kent olabilmesi, ancak nüfusumuza orantılı maddi kaynak alabilmesiyle mümkündür? diyen Baydemir, ?Bilindiği gibi kentimiz Diyarbakır, en çok göç alan yerlerin başında gelmektedir. Ancak bu nüfus resmi kayıtlarda tam olarak görülmediği için Diyarbakır'a hazineden ayrılan pay az olmaktadır. Bu nedenle yatırım ve hizmet için Diyarbakır'da kaç kişinin yaşadığının tespit edilmesi kentimiz için hayati önem taşımaktadır? dedi. Bu çerçevede, TÜİK görevlilerinin evlere gelerek ?Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi? için görüşme yaptığına dikkat çeken Baydemir, görüşmeyi reddedenlere 2 bin 367 YTL yasal para cezası verildiğini söyledi. Baydemir, ?Asıl amaç evde yaşayan herkesi kaydettirmektir. Nüfus rakamlarına ve kentimizin girişindeki tabelaya yansıyacak olan bu çalışmada, gelen görevlilere istedikleri bilgileri vermeniz Diyarbakır'ımız için son derece önemlidir? dedi.

Baydemir, kendini saydırmayanların devlet dairelerinde, üniversitelerde, belediyelerde ve bağlı tüm kurum ve kuruluşlarda işlemlerini yaptıramayacaklarına işaret ederek, kaydolmayanların yeşil kart, kömür gibi yardım ve hizmetlerden mahrum kalabileceklerini söyledi. Baydemir, ?Her hemşehrimiz gelen görevlilere yardımcı olup kendini yazdırmalı, nüfus bilgileri ile TC Kimlik bilgilerini karşılaştırmalıdır? diye kaydetti.

Baydemir, görevlilerin kayıt için gelmediği yurttaşların da Türkiye İstatistik Kurumu'nun Vilayet Binası'ndaki il müdürlüğüne müracaat etmelerini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber