Sınavda bu kez veliler terledi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 26 Mart 2007 14:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Çocuklarının sınavlarda başarılı olması için çaba sarf eden veliler bu kez kendileri sınava girince oldukça heyecanlı anlar yaşandı.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Gülen Koleji, eğitim uzmanları tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında 2 ay önce velilerine okumaları için önermiş olduğu eğitimci yazar Fatih Kalkınç'ın 'Okul Evde Başlar adlı' kitabından bütün velilerini sınav yaptı.

Gülen Koleji salonunda gerçekleştiriler sınava 500'e yakın veli katıldı. Veliler, kıyasıya ter döktüğü sınavda oldukça heyecanlı anlar yaşadı.

Veliler, öğrenciler gibi sıralara oturarak ellerine aldıkları kurşun kalem ve silgilerle sınav oldu.

Velilere yönelik gerçekleştirilen sınav ile ilgili açıklamalarda bulunan Gülen Koleji Müdürü Mustafa Taylan, "Böyle bir etkinliği yapmamızdaki gaye önermiş olduğumuz kitabı velilerimizin okumasıyla eğitimin bir bütün olduğunu, eğitimde okul-aile ve çocuk üçgeninin esas olduğunu ve özellikle de ilk eğitimin aile ortamında başladığını vurgulamak. Bu yarışmaya katılan velilerimize çok teşekkür ediyorum. Sınavda ilk yirmiye girene ödül vereceğiz" dedi.

Sınava giren öğrenci velilerinden Özkan Sekmen ise bu tür uygulamaların çok yerinde bir karar olduğuna dikat çekerek, "Öğrencilerin başarılı olmasında ailenin büyük payı var. Burda anne ve baba ne kadar eğitime önem verirse çocuk da aynı şekilde kendini eğitme imkanı bulur. Bu gün burada Gülen Koleji tarafından gerçekleştirilen sınava velilerimiz de yoğun ilgi gösterdi. İskenderun'da bu tür sınavları ilk kez Gülen Koleji'nin yapması ise bizleri ayrıca memnun etti" dedi.

CİHAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber