Yargı vakfı filo kurdu, taksiciler isyan etti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Mart 2007 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı, 60 midibüs alarak Ankara Adliyesi'nde icra işleri için taksicilik yapmaya başladı. Adliye Taksi durağı şoförleri, Başbakan'a gitmeye hazırlanıyor

Ankara Adliyesi'nde taksicilerle Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı arasında 'taksicilik' kavgası yaşanıyor. Kavganın sebebi ise vakfın yaklaşık 60 araç alarak haciz ve keşif işleri için taksicilik yapması.

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası çalışanlarının iddialarına göre, Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı zaman içinde sayıları 60'a ulaşan midibüslerle Ankara Adliyesi'nin icra ve keşif işleri için taksi hizmeti vermeye başladı.

Ekmekleriyle oynandığını söyleyen Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Ali Ekber Akyol, "İcralık olan kişilerin ve icra memurlarının taşınması adliye taksi durakları için en önemli gelir kaynağıdır. Vakıf kurdular. Bu vakıf, önce 3 - 5 araç aldı. Şimdi araç filoları var. Adliye Taksi durağında 55 şoför arkadaşımız çalışıyor, ekmekleri bölünüyor" dedi.

Bir hafta taşımadılar

Vakıfların mevzuatları gereği taksicilik yapamayacağını söyleyen Akyol, "Bu konuyu mahkemeye taşıdık. Ancak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı İdari İşler Müdürlüğü, ücret karşılığında taşıma uygulamasını 2005 / 515 sayılı kararıyla kaldırdı. Mahkeme, dava konusu ortadan kalktığı için karar vermedi. Araçlar bir hafta trafikten çekildi. Ancak bir hafta sonra tekrar başladı. Şimdi midibüslerin sayısı 60'a ulaştı" şeklinde konuştu.

Üyeleri olan Adliye Taksi durağı şoförlerinin çok tepkili olduğunu ifade eden Akyol şunları söyledi:

"Gitmediğimiz yer kalmadı. Bir sonuç elde edemedik. Adalet bakanına gittik. Ancak adalet bakanı da, 'Vakfımız çok fakir. Buradan gelen parayla adliye sarayının boya badana işleri yapılıyor, giderler karşılanıyor' dedi. Böyle şey olur mu? Adalet binasında adaletsizlik yapılır mı? Burada olumsuz olaylar olacak, zor zaptediyorum, taksiciler araçlarını yakacaklarını söylüyorlar. Taksimetre takmışlardı tepkilerimiz üzerine sadece taksimetrelerini söktüler."

'Başbakan'a gideceğiz'

Randevu almak için başbakanlığa başvuracağını söyleyen Akyol, "Ekmeğimizi bölüyorlar, korsancılık yapıyorlar. Sayın Başbakan'ın bizi dinleyeceğini tahmin ediyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber