Doktorsuz kurul: Doktorlar suçsuz

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Mart 2007 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da bir hastanın ölümünden sorumlu tutulan 8 doktor hakkında oluşturulan doktorsuz kurul kararını açıkladı: Kusur yok

Diyarbakır'da, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bir mimarın ölümünden dolayı suçlanan 8 doktor hakkındaki değerlendirmeyi savcının talebi üzerine aynı üniversitenin Veteriner, Ziraat, Mimarlık ve Mühendislik fakülteleri dekanlarından oluşan soruşturma kurulu yaptı. Kurul, doktorların kusurlu olmadıkları yönünde karar verdi.

Karnı ağrıyordu

Mimar Dilaver Aksoy (32), 23 Ocak 2005'te karın ağrısı şikâyetiyle Diyarbakır'daki Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gitti. Hastaneye yatırılan Aksoy 2 gün sonra öldü. Aksoy'un ölümünden 8 doktoru sorumlu tutan ailesi, savcılığa başvurdu. Aile, "teşhis ve tedavide gereken özenin gösterilmemesi nedeniyle ölüme sebebiyet vermek"ten doktorlar hakkında tazminat ve ceza davası açılmasını istedi.

Savcılık, Dicle Üniversitesi Rektörlüğü'ne yazı göndererek, doktorların kusuru olup olmadığının araştırılmasını istedi. Rektörlükte Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Savaş Hatipoğlu, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikri Kahraman ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Doğan Şakar'dan meydana gelen bir kurul oluşturdu. Dosyayı inceleyen kurul, doktorların hastaya gerekli özeni göstermeyip ölümüne sebebiyet vermek suçunu işlemedikleri kanaatiyle haklarında dava açılmasına gerek görmediklerine dair rapor hazırladı.

Aksoy ailesinin avukatı Ali Çimen, bu konuda ancak tıp uzmanlarının karar verebileceğini savunarak, "Kurulda işin ehli olmayan kişiler yer almaktadır. Danıştay'a itirazda bulunacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber