Çelik: Ağustos'ta 30 bin öğretmen atayacağız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2007 10:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Adana - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ağustos ayında 20 bini sözleşmeli, 10 bini kadrolu toplam 30 bin öğretmen ataması daha yapacaklarını, 2-3 bin kadar da memur ve hizmetli alacaklarını bildirdi.

Çelik, şubatta 10 bin öğretmen ataması yaptıklarını anımsatarak "Ağustosta da 20 bini sözleşmeli, 10 bini kadrolu toplam 30 bin öğretmen ataması daha yapacağız. Bunun yanı sıra 2-3 bin de memur ve hizmetli alacağız. Bunlarla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Memur ve hizmetliler birkaç ay içinde göreve başlayacaklar" diye konuştu.

Sözleşmeli öğretmenlerin tayin taleplerine de dikkati çeken Bakan Çelik, öğretmen tayinlerinde "hatır-gönülle" gelen talepleri kabul etmediklerini belirterek "Bu konuda talepte bulunan arkadaşlarımız da bizi anlayışla karşılıyor, çünkü adı üzerinde, 'sözleşmeli öğretmen' diyorum. Bu öğretmenler sözleşme imzalarken görev yapacakları yeri önceden kabul ediyorlar. Biz memleketimizin her yerine öğretmen göndermek istiyoruz" dedi.

Çelik, yeni kurulan üniversitelere rektör atamasıyla ilgili bir soru üzerine ise YÖK'ün yeni kurulan 15 üniversiteye rektör atamasıyla ilgili seçim yaptırdığını ve bazı adaylar belirleyip Cumhurbaşkanlığına sunduğunu anımsatarak, "Biz bu durumun yasalara ve Anayasaya aykırı olduğunu ifade ettik. Çünkü yasa ve Anayasadan alınmamış bir yetkiyi hiçbir kişi ve kurum kullanamaz. Anayasa Mahkemesi, gerekçeli kararı açıkladı. Bu karar dikkatle okunmalı. Yüksek Öğrenim Kanunu'nun 13. maddesine göre, YÖK'ün kurulan 15 üniversiteye rektör ataması yapması mümkün değil"dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber