Cephanelik davası sil baştan

Afyon'da 25 askerin şehit olduğu cephanelik patlaması hakkındaki dava, askeri mahkemelerin kapatılmasıyla Afyon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne taşındı. Davada iddianame dışında ifade, keşif gibi tüm süreçler yeniden tek tek ele alınacak

Haber Giriş : 08 Eylül 2017 08:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Cephanelik davası sil baştan

KENAN BUTAKIN

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi için geçtiğimiz Nisan ayında yapılan referandumdan sonra Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi ve askeri mahkemeler tarih oldu. Askeri mahkemelerde görülen davalar da sivil mahkemelere taşındı.

Bu davalardan biri de Afyon'da 5 Eylül 2012 tarihinde 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposundaki patlamayla ilgili yargılama. Eskişehir'deki Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde görülen dava, askeri yargı kaldırılınca Afyon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne taşındı. Karar'ın edindiği bilgilere göre ise davaya askeri savcıların hazırladığı iddianameden devam edilecek. Ancak iddianamenin yeniden hazırlanması dışında tüm süreç yeniden başlatılacak. Afyon 1. Ağır Ceza Mahkemesi, bu kapsamda daha önce yapılan keşif çalışmalarının yeniden yapılmasını isteyebilecek.

Bunun dışında ise tutuksuz 3 sanığın yargılandığı davada, tanıklarla birlikte tüm ifadeler yeniden alınacak. Davanın sivil mahkemedeki ilk duruşması ise 24 Ekim'de yapılacak.

Kaynak: Karar Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber