AB'ye büyük rest

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 28 Mart 2007 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, ?AB konusunda kimseden iane beklemiyoruz. Diyoruz ki, 'Verin kararınızı yolumuza devam edelim.' Ne enerji kaybedelim, ne para harca-yalım? diye konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AB Dönem Başkanı Almanya'nın Başbakanı Angela Merkel'e yanıt vererek, ?Kimseden iane beklemiyoruz" dedi. AK Parti Grubu'nda 7 yıllık AB müktesebatına uyum programı ve reform paketinin nisan ayında açıklanacağını belirten Erdoğan, Merkel'le 15-16 Nisan'da Almanya'da bir araya geleceğini vurguladı. AB Anayasası'na Hristiyanlığı sokma çabalarının sonuçsuz kaldığını hatırlattı. "AB'nin kökünün Hristiyanlığa dayanmadığı tezi galip geldi ve bu Anayasa'ya sokulmadı. Avrupa'da yaşayan milyonlarca Müslüman'ı gözmezden gelmek iyi niyetle bağdaşmaz" dedi. Erdoğan şu mesajları verdi:

SÖKE SÖKE ALIRIZ

"Doğrusu dönem başkanı olarak Almanya'dan duyduğumuz sesler bizi üzmüştür. Biz işimizin kolay olmadığını biliyoruz. Nasıl ki bugüne kadar içeride de dışarıda da haklarımızı söke söke aldıysak, bundan sonra da aynı şekilde olacak. Kimseden iane beklemiyoruz, hakkımız neyse onu istiyoruz. Ha kimseye de bu noktada ihtiyacımız yok. Verir kararını biz de yolumuza devam ederiz. Diyoruz ki ?yormayın kendinizi, böyle bir düşünceniz varsa verin kararınızı, ha biz yola devam edelim.' Ne enerji kaybedelim, ne para harcayalım.

BAŞKA ZEMİNDE MESRUİYET ARAMAYIN

Başbakan Erdoğan, kendisinin Cumhurbaşkanı adaylığını önlemek amacıyla CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın farklı kesimlere yaptığı çağrılara tepki göstererek, ?Şimdi milletin meclisinde meşruiyet bulamayanlar başka meclislerde başka zeminlerde kendilerine meşruiyet arıyorlar. Varsın arasınlar, bulamayacaklar. Bu beyler milletin iradesini küçümsüyorlar, bu efendiler kendilerini doğuştan imtiyazlı görüyorlar" diye konuştu. Başbakan Erdoğan, grup toplantısında muhalefet partilerinin Mayıs ayına dönük arayışlarını eleştirdi. Muhalefet partilerinin son günlerde yürüttüğü politikaları eleştiren Erdoğan, ?Türkiye'de muhalefet alternatif üretmek, proje üretmek için yok. Türkiye'de muhalefet engel üretmek, laf üretmek, kriz üretmek, gerilim üretmek için var. Çalışan o saatini durduranların defterini milletimiz bir kez daha dürecektir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber