İnternette Atatürk tartışması

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 28 Mart 2007 07:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Meclis Adalet Komisyonu'nda CHP'liler, Atatürk'e karşı işlenen suçlarda internet erişiminin engellenmesini istedi, AKP'liler kabul etmeyince salonu terk etti.

Özellikle internet üzerinden çocuk pornosunun önlenmesi için hazırlanan tasarının Meclis Adalet Komisyonu'ndaki görüşmelerinde "Devrim Yasaları ve Atatürk" tartışması çıktı. AKP tasarının değiştirilmesi için 14 önerge verince CHP, Atatürk'e karşı işlenen suçlar için de erişimin engellenmesini istedi. AKP, bu öneriyi kabul etmediği için CHP toplantıları protesto etti. AKP'nin 14 değişiklik önergesi vermesi üzerine CHP, şu teklifi yaptı: "Bu değişiklikler yapılacaksa Atatürk'e, Devrim Yasaları'na karşı işlenen suçlar ile TCK'nın 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma' suçu da kapsama dahil edilsin. Bu suçlar için de hemen erişimin engellenmesi kararı verilsin. Aksi takdirde alt komisyon çalışmalarına katılmayacağız." Ancak AKP'li üyeler "Savcılar zaten bu suçlar için kendiliğinden harekete geçip erişimin engellenmesi kararı verebilir" diyerek karşı çıktı. CHP'li Feridun Ayvazoğlu da alt komisyon toplantılarına katılmadı. Ayvazoğlu, bu üç suçun tasarıya dahil edilmesi için ısrarlarının süreceğini belirtti. Tasarıda AKP'nin önergeleri ile yapılan bazı değişiklikler şöyle:

* Erişimi engellenmesi kararını soruşturma aşamasında hâkim, kovuşturma aşamasında ise mahkeme verecek.

* İçerik veya yer sağlayıcısının yurt dışında bulunması halinde erişimin engellenmesi kararı Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından verilecek.

* İnternet üzerinden kişilik haklarına saldırı halinde gazete ve televizyonlarda olduğu gibi cevap düzeltme hakkı uygulanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber