Türk Bayrağı ve Kumaşı standardında değişiklik

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2007 11:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından hazırlanan "Türk Bayrağı ve Kumaşı" standardında değişiklik yapıldı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan standart, tadil metniyle birlikte yayımı tarihi itibariyle üretim ve satış safhalarında mecburi olarak uygulanacak.

Standart kapsamına giren ürünleri üretenlerin Türk Standartları Enstitüsünden Türk Standartlarına Uygunluk Belgesi almaları ve bu ürünleri TSE markası ile piyasaya arz etmeleri mecburi olacak.

Değişiklikle, "Türk Bayrağı kumaşının fiziksel ve kimyasal özellikleri" bölümünde çeşitli değerlerde değişiklik yapıldı.

Buna göre, çeşitli malzeme ve büyüklükteki Türk Bayrağı'nın, "kopma mukavemeti" değerleri değiştirildi. "Ay yıldızı aşındırma tekniği ile yapılan Türk Bayrağında, kullanılan kumaşın ay yıldız kısmının kopma mukavemeti orijinal hale göre yüzde 10'dan fazla düşmemelidir" standardının, 100 cm x 150 cm ebadındaki (dahil) ve daha büyük ebatlardaki Türk Bayraklarından istenmesi, daha küçük ebatlardaki Türk Bayraklarında aranmaması kararlaştırıldı.

Türk Bayrağının ay yıldızının yapılmasında, katlama payında, uçkurluğunun yapımında çözgü tel ve atkı tel sayısında da değişiklik yapıldı.

Ayrıca, Türk Bayrağı teknik resmi ve Cumhurbaşkanlığı Forsu teknik resminde yapılan değişikliklere de yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber