Öğrenciler okulları için yürüdü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2007 11:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 75. Yıl İlköğretim Okulu öğrencileri, okullarından ayrılmamak için yürüyüş yaptı. Çocuklarının başka okullara dağıtılmasını istemeyen veliler ise Milli Eğitim Müdürü ile tartıştı.

Beytüşşebap ilçesinde, eskisi yıkılarak yerine yenisinin yapılacağı lisenin öğrencileri 75. Yıl İlköğretim Okulu'na yerleştirilirken, 75. Yıl İlköğretim Okulu öğrencilerinin de meydana gelen yer sıkıntısı nedeniyle diğer ilköğretim okullarına yerleştirileceği haberi tepkiyle karşılandı. Karara sert tepki gösteren veliler, çocuklarını kesinlikle başka okullarda okutmayacaklarını bildirdi. Okul Aile Birliği üyeleri de toplanarak, öğrencilerin başka okula gönderilmesi durumunda çocuklarını okula göndermeme kararı aldı.

Tepkiler üzerine okula gelerek velilerle görüşen Milli Eğitim İlçe Müdürü Münir Ataman, zorunlu olarak bu yönde karar alındığını belirterek, şu an için yapacak başka bir şey olmadığını söyledi. Ataman, çocuklarını başka okullara göndermemekte ısrar eden velileri ikna edemedi. Milli Eğitim Müdürü Ataman ile veliler arasında anlaşma sağlanamadı. Öğrenciler de bu arada ellerinde pankartlarla yürüyüş yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber