Damak ve dudak yarıkları erken yaşta tedavi edilmeli

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2007 20:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Lütfi Eroğlu, doğuştan yarık dudak ve damak hastalıklarına sahip çocukların yetişkinlik dönemine kadar tedavi edilmesi gerektiğini söyledi.

OMÜ Şehir Polikliniği tarafından çocuklarda ve yetişkinlerde sık sık görülen ağızda yarıklar, yarık damak ve dudaklar konusunda seminer düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Lütfi Eroğlu, halk dilinde tavşan dudak ve kurt ağzı olarak bilinen yarık dudak ile damakların doğumsal olarak sık görülen bir durum olduğunu ifade etti. Eroğlu, bu hastalıkların aynı anda hem dudakta hem de damakta olabileceğini kaydetti. Dudak-damak yarığı olan hastalarda beslenme ve konuşma problemlerinin yanı sıra estetik bir takım sorunların da görüldüğünü belirten Eroğlu, "Bu sorunların çözümü için ameliyatların ve ilave girişimlerin yapılması lazım. Uygun zamanda ve özenle yapılan ameliyatlar, en iyi sonucun alınması için önemlidir. Bu hastalığa yakalanan çocukların, doğduktan itibaren erişkin dönemine kadar yakın takip ve tedavisi yapılmalıdır" dedi.

Eroğlu, üniversitede plastik cerrah, konuşma terapisti, ortodontist, pediatrist, periatrik genetik, diyetisyen ve birçok branşın içinde bulunduğu bir ekiple çocuklara en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber