7 bin dolar maaşlı 15 koordinatör?

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 29 Mart 2007 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı'nın sağlıkta geçiş projesi için yaptığı çalışmalar Meclis gündeminden düşmüyor. Haziran ayında uygulamaya konulan proje için 15 saha kooordinatörü atandı. Bu konuda verilen soru önergelerini cevaplayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, koordinatörlerin brüt 7 bin dolar maaş alacaklarını ve bu görevlerini 2 yıl boyunca sürdüreceklerini açıkladı. Koordinatörlerin görevi, 'aile hekimliği ve Genel Sağlık Sigortası'na geçiş ile ilgili koordinasyonu sağlamak, hastanelerin özerk hale getirilmesi faaliyetlerini izlemek, projenin gidişatını incelemek, bölgesinde gelişmelerle ilgili başkoordinatöre ve Sağlık Bakanlığı'na aylık rapor vermek' olarak sıralandı. Koordinatörler 7 bin dolar maaş alırken, başkoordinatör olarak atanan Nizip Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Çağıl'ın maaşının ise 10 bin dolar olacağı belirtildi.

TANIDIK İSİMLER VAR

Saha koordinatörü olarak; Temel Sağlık Hizmetleri eski Genel Müdürü Mehmet Uğurlu, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in kardeşi Dr. Metin Dinçer, AK Parti Milletvekili Murat Mercan'ın kardeşi Dr. Serdar Mercan, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Ayyıldız ve Uzm. Dr. Hakkı Yeşilyurt mevcut görevlerinden 2 yıl süreyle ücretsiz izin alarak göreve başladı. Koordinatörlerin aldıkları maaşlar hesaplandığında, 2 yıl boyunca toplam 2 milyon 592 bin dolar ücret alacakları ortaya çıkıyor. Bu durumda alınan kredinin hemen hemen tamamı maaşlara ve masraflara gidecek. Proje için harcanacak paranın nereden bulunacağı ise açıklanmıyor. Konuyu gündemde tutan CHP Muğla Milletvekili Ali Arslan 2 ayrı soru önergesi ile projenin durumunu sordu:

YENİ SORU ÖNERGESİ

1- Ataması yapılan 15 saha koordinatörünün isimleri nedir?

2- 15 ayrı bölge il koordinatörleri kimlerdir?

3- Saha koordinatörü olarak görev yapacak kişilerde, AK Parti'ye yakın isimlerin akrabaları olmaları dışında aranan nitelikler nelerdir?

4- Bu kişilere hangi üstün nitelikleri nedeniyle 7 bin dolar maaş verilmektedir? Görev tanımları nedir?

5- 15 kişilik kadronun kalan 9'u için düşünülen isimler kimlerdir?

6- Proje için Dünya Bankası'nın vermiş olduğu para hibe mi edilmiştir, geri ödeme planı olacak mıdır?

faruk erdem

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber