29 Mart 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2007 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gündem-29 Mart 2007-Perşembe

1- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

2- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Portekiz'de...

- Arınç, Portekiz Başbakanı Jose Socrates ve Meclis Başkanı Jaime Gama ile ayrı ayrı görüşecek.

- Portekiz Meclisinde Genel Kurul oturumunu izleyecek olan Arınç ile Gama başkanlığında heyetlerarası görüşmeler yapılacak.

3- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'le birlikte, Ankara'da düzenlenen "Temiz İnternet Arama Konferansı"na katılacak.

4- "İşletme ve Sanayi Politikası" faslı müzakereye açılıyor.

- Türkiye-AB hükümetlerarası konferansın başmüzakereciler düzeyindeki ikinci toplantısı, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'ın katılımıyla Brüksel'de yapılacak.

5- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Van'da Akdamar Anıt Müzesi'nin açılış törenine katılacak.

6- İran'ın elinde tuttuğu 15 İngiliz askeriyle ilgili gelişmeler izleniyor.

7- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İstanbul'da TED Kulübü kortlarında süren Amerikan Hastanesi-Hülya Avşar Veteran Tenis Turnuvası'na konuk olacak.

8- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ankara'da Milli Eğitim Vakfı Gökkuşağı İlköğretim Okulu'nun açılış törenine katılacak.

9- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, "Türkiye'de çocuk işçiliğinin en kötü biçimlerinin ortadan kaldırılması" projesi kapsamında İstanbul'da düzenlenen konferansa katılacak.

10- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Konya'da, ziyaretlerde bulunacak, Teknoparklar Koordinasyon toplantısına, Konya Teknokent temel atma törenine katılacak.

- Bakan Coşkun, ticaret ve sanayi odasının ortak toplantısında konuşacak.

11- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, İzmir'de Ege Bölgesi Enerji Forumu'na ve Ege Bölgesi Sanayi Odasındaki toplantıya katılacak.

12- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Fransa'nın Lille kentinde yapılan seçmelerde "Akdeniz - Kuzey Afrika Grubu"nda birinci olan ve Dünya Şampiyonasına katılma hakkını elde eden Türk Fırıncılar Milli Takımı'nı makamında kabul edecek.

13- Terörle mücadelede özel temsilcisi Edip Başer'in Washington temasları izleniyor.

14- TBMM'den...

- Genel Kurulda, çarpık yapılaşmanın önlenmesi ve imar kirliliğiyle mücadele konusunda mevcut düzenlemelerin daha etkin hale getirilmesi amacıyla İmar Kanunu'nda değişiklik öngören yasa teklifi görüşülecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, serbest bölgelerdeki firmaların vergi muafiyetinin uzatılmasını öngören kanun teklifi ve İller Bankasının yeniden yapılandırılmasını öngören kanun tasarısı ele alınacak.

- Milli Eğitim ve Kültür Komisyonunda, Yunus Emre Vakfı Kanun Tasarısı ele alınacak.

- Sağlık, Aile ve Çalışma Komisyonunda, Kamu Görevlerinden Ayrılanların Yapamayacakları İşler Hakkındaki Kanun Tasarısı görüşülecek.

- Adalet Komisyonunda, Türk Ticaret Kanunu Tasarısı ele alınacak.

15- TBMM Çocuklarda ve Gençlerde Artan Şiddet Eğilimi ile Okullarda Meydana Gelen Olayların Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonunun üyeleri, İstanbul'da bilim adamları, sanat ve medya temsilcileriyle görüşecek.

16- Siyasi partilerden...

- Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinin düzenlediği "Ekonomi Zirvesi"ne katılacak.

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ATO'nun Meclis Toplantısı'na katılacak.

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar ve Yeni Nesil Derneği Genel Başkanı Kortay Hıraoğlu'nu parti genel merkezinde ayrı ayrı kabul edecek.

17- Riyad'da düzenlenen Arap Birliği zirvesi sona eriyor.

18- Makedonya Devlet Bakanı Gligor Taskoviç, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğini ziyaret edecek, "Makedonya'ya, Avrupa'nın Yeni İş Cennetine Yatırım Yapın" başlıklı tanıtım kampanyası hakkında bilgi verecek.

19- Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakcı, Barclays Capital'in Hazine Müşteşarlığı sponsorluğunda İstanbul'da düzenlediği "Enflasyon Endeksli Bonolar" konferansına katılacak.

20- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye'nin ilk "Doğal Taş Müzesi"nin açılışına katılacak.

21- Panel...Konferans...Fuar...

- İzmir Ekonomi Üniversitesinde "AB sürecinde Türkiye'nin demokratikleşmesi" konulu panel yapılacak.

- Kocaeli Üniversitesince "AB'nin 50. yılı ve Türkiye-AB İlişkilerinin Geleceği" konulu konferans düzenlenecek.

- Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezinde "Kan grubu uyumsuz böbrek nakli gerçekleştirilmesi" ile laparoskopik tüp mide oluşturulması ameliyatları konularında iki basın toplantısı yapılacak.

- Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Ayar, Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübünce düzenlenen kariyer sohbetlerine katılacak.

- Hollanda Çiçek Mezatları Derneği Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri ile derneğe üye çiçek mezatlarının başkanları, Antalya'da toplantı yapacaklar.

- Yaş Meyve Sebze, Lojistik ve Teknolojileri Fuarı (Fresh Antalya 2007), Antalya'da açılacak.

- 4. Gaziantep Makine İmalatı-Elektrik Elektronik ve Otomasyon Fuarı, Gaziantep Sanayi Odası Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılacak.

22- Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı:

- "Türkiye'nin, Sama Dubai gibi yabancı sermayeye ihtiyacı var."

- "Genç nüfusa sahip Türkiye'de, daha fazla iş alanları yaratılması gerekir. Bunu kendi kaynaklarımızla yapmamız mümkün değil."

23- Cazip imkanlar, Türk iş adamlarını Gürcistan'a yöneltti...

- Acaristan Türk İş Adamları Derneği Başkanı Yılmaz Tüysüz:

- "Gürcistan'ın, yönetim değişikliğinden sonra oluşan daha güvenli iş yapma ortamı, burayı Türk iş adamaları için cazip hale getirdi."

24- Ziyaretçiler Mevlana'yı daha iyi anlayacak...

- Mevlana Müzesini ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere, bağımsız taşınabilir kulaklıklardan bilgi verilmesini sağlamak için ses sistemi kurulacak.

- Konya il Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar: "Bakanlık, kurulacak sistemin ihalesini yapma aşamasına geldi."

25- "Karagöz eskiden çocuk oyunu değildi..."

- Uluslararası Kukla ve Gölge Oyunu Birliği (UNİMA) Türkiye Milli Merkezi Başkanı Mevlüt Özhan: "Osmanlı döneminde Karagöz oyunu toplumdaki yolsuzlukları, hırsızlıkları ve siyasileri eleştiren büyüklere yönelik bir gösteriyken, günümüzde asıl amacı unutularak çocuklara yönelik bir oyun haline getirildi."

26- Dünya Bayanlar Buz Hokeyi Şampiyonası 4. Kategori maçları, Romanya'nın Miercurea Ciuc kentinde sürüyor.

- Milli takım, 3. maçını Yeni Zelenda ile yapacak.

27- Futbolda Lig B 4. ve 5. Klasman Gruplarında 8. hafta maçları yapılıyor.

AA


29 MART 2007 PERŞEMBE GÜNDEMİ

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı

- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 14.30'da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı, saat 15.30'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kabul edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'de, "Temiz İnternet" Arama Konferansı'na katılacak.

Bakanların faaliyetleri

- Restorasyon çalışmaları tamamlanan Akdamar Kilisesi Anıt Müzesi, Kültür Bakanı Atilla Koç'un da katılacağı bir törenle açılacak.

- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Konya'da inceleme ve ziyaretlerde bulunacak.

- Enerjj ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, İzmir'de Ege Bölgesi Enerji forumu toplantısına katılacak.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Ataköy Crowne Plaza Otel'de saat 10.00'da "Türkiye de Çocuk İşçiliğinin En Kötü Biçimlerinin Ortadan Kaldırılması" projesi kapsamında düzenlenen 1. Ulusal Konferansı'na katılacak.

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, saat 10.00'da Milli Eğitim Vakfı Gökkuşağı İlköğretim Okulu açılış törenine, saat 11.00'de 'Temiz İnternet' Arama Konferansı'na katılacak

- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, saat 12.00'de Türk Fırıncıları Milli Takımı'nı kabul edecek.

- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, saat 11.00'de 'Temiz İnternet' Arama Konferansı'na katılacak.

TBMM gündemi

- TBMM Genel Kurulu saat 14.00'te toplanacak.

- CHP'li Enis Tütüncü ve CHP'li Berhan Şimşek, Meclis'te basın toplantısı düzenleyecek.

- CHP'li Berhan Şimşek, saat 11.00'de, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ve Sanayi Bakanlığı Müsteşarı Adem Şahin hakkında suç duyurusunda bulunacak.

- TBMM Adalet Komisyonu, TBMM Dışişleri Komisyonu, TBMM Milli Eğitim Komisyonu, TBMM Plan Bütçe Komisyonu, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, TBMM AB Uyum Komisyonu, TBMM Türkçe'nin Korunmasıyla İlgili Araştırma Komisyonu, TBMM Kürüsel Isınma Araştırma Komisyonu toplanacak.

- 14 ve 15. dönem Konya Milletvekili Özer Ölçmen için Meclis'te cenaze töreni düzenlenecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Barcelo Premium Eresin Otel'de saat 11.45'te düzenlenen "Ekonomik Zirvesi 2007" toplantısına katılacak.

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Ankara'da ATO Meclis toplantısına katılacak.

- BBP MKYK üyesi Mehmet Altındal, saat 11.00'de BBP Ankara İl Başkanlığı'na adaylığını açıklayacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- DTP Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk ve Diyarbakır İl Başkanı Hilmi Aydoğdu ve DTP Siirt eski İl Başkanı Murat Avcı hakkında açılan davaya devam edilecek.

- Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Tunceli'nin Ovacık ilçesinde açılışlara katılacak.

- Karayolu Trafik Güvenliği Kurulu'nun 81. toplantısı saat 14.00'te düzenlenecek.

- Makedonya Devlet Bakanı Gligor Taskovıc saat 11.00'de TOBB Genel Merkezi'ni ziyaret edecek.

- Memur Sen üyeleri saat 10.30'da 'Savaşa Hayır' kampanyası çerçevesinde eylem düzenleyecek.

- Ankara Barosu ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan Okullarda Şiddete Karşı Hukukçu Girişimi çerçevesinde saat 16.00'da eğitim verilecek.

- Ankara Tabip Odası, Ses Ankara Şube, Disk Dev Sağlık İş, Kesk Şubeler Platformu, Halkevleri, saat 12.00' de basın açıklaması yapacak.

- 68'liler Dayanışma Derneği ve Ankara 78'liler Derneği saat 12.30'da basın açıklaması yapacak.

- Birlik Vakfı tarafından, saat 11.00'de CHP Genel Başkanı Deniz Baykal hakkında dava açılacak.

- Türk Kütüphaneciler Derneği tarafından, saat 14.00'de 'Halk Kütüphaneleri Bölge Semiren Projesi' konulu panel düzenlenecek.

- 16 Mayıs Ulusal Hukuk ve Tavır Dergisi tarafından, saat 13.00'te 'Cumhuriyet'in Hukuku' konulu panel düzenlenecek.

- Üçüncü Belediye ve Çevre 2007 Fuarı saat 12.00'de açılacak.

- Türkiye'nin ilk Doğaltaş ve Teknoloji Müzesi, saat 11.30'da İzmir'de açılacak.

- Gaziantep Sanayi Odası işbirliğiyle EMO Fuarcılık tarafından düzenlenen 4. Gaziantep Makine İmalatı, Elektrik, Elektronik ve Otomasyon Fuarı saat 14.00'te fuar merkezinde açılacak.

- Adana Tabip Odası ve Sağlık Emekçileri Sendikası Aile Hekimliği uygulamasına karşı basın açıklaması yapacak.

- Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ile Adana Ticaret Odası tarafından,

iki kent arasındaki işbirliği olanaklarının geliştirilmesine yönelik Ortak Meclis Toplantısı düzenlenecek.

- Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenecek panele, Arçelik A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Şirzat Subaşı, Vestel Pazarlama A.Ş Genel Müdürü Timur Tuncel, Bosch Satış Direktörü İhsan Kara, Sony Eurasia A.Ş Satış Direktörü Erol Kayaoğlu konuşmacı olarak katılacak.

- İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, Akom binasında saat 11.00'de İETT Şoförlerine Afet Stratejisi İşletim Yöneticisi Eğitimi verilecek.

- İstanbul Tabip Odası, Kadıköy Merkez Sağlık Ocağı'nda saat 12.30'da basın açıklaması düzenleyecek.

- Polonezköy Yeni Geyik Üretim Sahası'nda 30 yeni geyik, saat 12.30'da Tabiat Parkı'na salıverilmesi gerçekleştirilecek.

- Yapı-Yol-Sen, İşadamı Ahmet Nazif Zorlu'nun karayollarından satın aldığı arsa ile ilgili Zincirlikuyu Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü'nde saat 13.30'da basın açıklaması düzenleyecek.

- Ünlü sanatçı Müjdat Gezen, Bahçelievler Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde saat 17.00'de düzenlenecek söyleşi programına katılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ

Kaçırılan İngiliz askerleri

- İngiliz askerlerinin İran sularında kaçırılmalarının ardıdan 1 hafta geride kaldı.

Türkiye'nin AB üyeliği

- Avrupa Birliği, Türkiye'nin üyeliği konusunda yeni bir görüşme dönemi başlatıyor.

Polonya Devlet Başkanı Kaczynski'nin Kazakistan ziyareti

- Polonya Devlet Başkanı Lech Kaczynski, Kazakistan'a ziyarette bulunacak.

Guantanamo'da tutuklu kalan Almanya doğumlu Türk

- Guantanamo'da tutuklu kaldıktan sonra Almanya'ya dönen Alman doğumlu Türk hakkındaki iddialar Alman Parlamentosu'nda görüşülecek. Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier tanıklık edecek.

Kosova'nın nihai statüsü

- Avrupalı parlamenterler Kosova'nın nihai statüsüne ilişkin oylama yapacak.

İngiltere'de gerçeküstücülük

- Sürreal sanat eserleri İngiltere'deki Victoria ve Albert Müzeleri'nde sergilenecek.

Portekiz Dışişleri Bakanı Amadado'nun Rusya ziyareti

- Portekiz Dışişleri Bakanı Luis Amadado, Rus meslektaşı Sergei Lavrov ile biraraya gelecek.

Riyad'ta Liderler Zirvesi

- Arap Birliği Liderler Zirvesi'nde yapılan ikili görüşmelere ilişkin gelişmeler sürüyor.

Fransa'da Cumhurbaşkanlığı seçimine doğru

- Fransa'da Cumhurbaşkanlığı seçimine adaylığı koyan siyasiler, kampanyalarını ülkenin 4 bir yanında sürdürüyor.

SPOR GÜNDEMİ

- Türkiye 2. Futbol Ligi B Kategorisi 4. ve 5. Klasman gruplarında 8. hafta maçları oynanacak.

- Şifo Mehmet'in 2 bin 500 kişi arasından elemelerle seçtiği 16 küçük futbolcu, Süleyman Seba Spor Salonu'nda, saat 15.00'te ilk defa basın karşısında yer alacak.

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Amerikan Hastanesi-Hülya Avşar Veteran Tenis Turnuvası'na konuk olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber