Elektronik mühendisliğinde okuyordu şimdi otomobil hırsızı!..

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2007 11:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EDİRNE'de tanıştığı 23 yaşındaki Şahin Çiftçi ile birlikte çok sayıda otomobilden 45 saniyede ?airbag' (Hava yastığı) çaldığı iddia edilen 27 yaşındaki Murat Akar, İstanbul'da yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 2 gün önce Şahin Çiftçi'yi yakalamasından sonra verdiği ifade üzerine birlikte suç işlediğini söylediği Murat Akar İstanbul'da yakalanarak Edirne'ye getirildi. Akar, Edirne'ye toplam 3 kez geldiğini ve 16 otomobilden hava yastığı çaldığını itiraf etti. Murat Akar polise verdiği ifadede, ?Evliyim ve 7 yaşında kızım var. Geçinemiyorum. Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği'nde okurken babam öldü. Okulu bırakmak zorunda kaldım. Annem beni, eşim ve çocuklarım ile birlikte evden attı. Otomobil tamirciliği, seyyar satıcılık yaptım. Geçinemedim. Ben de bu işe başladım'' dedi.

Şahin Çiftçi ile anne annesinin cenazesinde tanıştığını ifadesinde söyleyen Murat Akar, ?Çaldıklarımı İstanbul İkitelli'deki bir yere satıyordum. İyi para yapıyorlar. Zaten otomobillerden iyi anladığım için hava yastıklarını 45 saniye kadar söküyorum. Kilit sistemleri de çok basit. Evimin kapısını açarken bile anahtar kullanmıyorum'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber