TCDD'den 'Mustafa Öztürk' açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2007 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TCDD Genel Müdürlüğü, Hrant Dink cinayeti ile ilgili olarak gözaltına alınan Mustafa Öztürk'ün, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonucu ile işe başlatıldığını bildirdi.

Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, "Savcılık tarafından verilen Adli Sicil Kaydı'nda olumsuz herhangi bir kayda da rastlanmamıştır" denildi.

TCDD Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Bugün birçok basın-yayın organında; Hrant Dink cinayeti ile ilgili olarak gözaltına alınan Mustafa Öztürk'ün 23.02.2007 tarihinde kuruluşumuz 4. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Erzurum Aşkale İstasyon Şefliğinde Hareket Memur Yardımcısı olarak işe başlamasına ilişkin çeşitli haberler yer almıştır.

Bilindiği üzere, TCDD bir kamu kuruluşudur. Bu nedenle personel alımında aranılan niteliklere uygun olanlar, Kamu Personeli Seçme Sınavı sonucunda ÖSYM tarafından Kuruluşumuza yerleştirilmektedir. İlgili de bu bağlamda Kuruluşumuzda işe başlatılmış olup, savcılık tarafından verilen Adli Sicil Kaydı'nda olumsuz herhangi bir kayda da rastlanmamıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber