Gürtuna'yı, Özkan pazarlamış

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 30 Mart 2007 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Oramiral Özden Örnek'in çarpıcı günlüğünde medyayla ilgili önemli bilgiler yer alıyor.

Günlüğün 25 Aralık 2003 tarihli bölümünde, Kanaltürk televizyonunun sahibi Tuncay Özkan'ın Örnek'e giderek, İstanbul Belediye Başkanlığı seçiminde AK Parti'nin çıkaracağı adaya karşılık Ali Müfit Gürtuna'nın birleşik cephenin adayı olarak gösterilmesi konusunda destek aradığı belirtiliyor. Günlükte şunlar yazıyor: "Tuncay Özkan daha önce Show TV'de görev yapıyordu. Ancak bu hükümet kendi aleyhinde yayın yapan tüm kişileri ya oldukları gazetelerden çıkardı ya da TV'lerden uzaklaştırdı.

Kemal Yavuz general de aynı durumda. Ben de kendilerine yardım edebilmek için Mustafa Özkan ile konuştum. Tuncay Özkan, Gürtuna'nın İstanbul TV'sini satın almak istiyor ve AK Parti'nin yerel seçimlerde İstanbul'dan çıkaracağı adaya karşılık Gürtuna'nın birleşik cephenin adayı olarak gösterilmesini koordine ediyor. Şimdilik ANAP ve DYP ile anlaşma sağlamış." Bu ziyaretten iki hafta sonra 7 Ocak 2004'te Özkan, Özden Paşa'yı yeniden ziyaret ediyor.

Bu ziyarette ise, Başbakan Erdoğan'a karşı kendisine koruma kalkanı oluşturmayı planlayan Özkan, Örnek'ten kuracağı şirkete OYAK'ın hissedar olmasını istiyor. "Elimden geleni yapacağım" sözünü alan Özkan, Türk medyasıyla ilgili her türlü ilişki ve rezaletin bulunduğunu iddia ettiği kitabını Örnek'e vererek makamdan ayrılıyor. O gün yazılanlar arasındaki şu ifade ise son derece ilgi çekici: "Medya desteği olmadan ulusalcıların Başbakan Erdoğan ve partisi ile başa çıkması mümkün değil. Bu nedenle Tuncay Özkan'ın desteklenmesi gerekir."

GÜNLÜKTEKİ MEDYA TRAFİĞİ

Gündeme oturan günlükte medyanın bilinen isimlerinin de adı geçiyor. Aydın Doğan'a mevcut düzene destek vermemesini, işin sonuna gelindiğini söyleyen Örnek, günlüğünde Doğan'la ilgili olarak şunları yazıyor: "Günah çıkarmaya gelmiş. üzerine atılan pislikler ile ilgisi olmadığnı ve Cumhurbaşkanı'nın meclisin açılışında yanlış hedef gösterdiğini, kendisinin medya tekeli yaratmadığını ve daima dürüst, temiz bir gazete patronu olduğunu söyledi." 5 Aralık 2003'te kendisini Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın aradığını da günlüğüne yazan Örnek, Balbay'ın Askeri Şura tartışmalarına gönderme yaparak, "Başbakan'a zor anlar yaşatmışsınız doğru mu?" dediğine yer veriyor.

Örnek, 18 Aralık 2003'te Mustafa Özkan ile yaşadıkları ilginç sohbeti şöyle aktarıyor: "MÖ ve eşi ile Kara Kuvvetleri Komutanı ve Hava Kuvvetleri Komutanı bize geldi. MÖ, gelmeden önce Süleyman Demirel'e uğramış ve mesajlar getirmiş... En büyük medya patronu olması nedeniyle bilhassa Aydın Doğan üzerinde durduk..." 10 Ocak'ta Özden Örnek, Jandarma Genel Komutanı, Aydın Doğan, Mehmet Ali Yılmaz ve Fikret Bila ile birlikte akşam yemeği yediklerini de tarihe not düşüyor. Örnek ayrıca, Erol Mütercimler ve Can Ataklı'nın ziyaretlerini de günlüğüne yazdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber