Gökçek'le Çölaşan'ın ekranda 'i...' kavgası

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 30 Mart 2007 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek ile gazeteci Çölaşan, ilk kez ekranda karşı karşıya geldi. Çölaşan-Gökçek düellosuna "i...ne" tartışması damgasını vurdu.

Ankara Büyükşehir belediye Başkanı Melih Gökçek ile gazeteci-yazar Emin Çölaşan TGRT ekranındaki tartışmasının ilerleyen saatlerinde "İ.." kavgası yaşandı. Güvenlik güçlerinin sıkı önlemler aldığı TGRT'nin Kızılay'daki binasına ilk Emin Çölaşan geldi. Elinde dosyalarla binaya gelen Çölaşan "Gazeteciliğimi bitirecekmiş, merakla bekliyorum" dedi. 10 dakika sonra gelen Melih Gökçek de belgeleri açıkladıktan sonra Çölaşan'ın gazeteciliği bırakacağı iddiasını yineledi.

TANSİYON GİDEREK ARTTI

İlk sözü iddialara yanıt vermek amacıyla Çölaşan aldı. Gökçek'in mail'lerini okuyan Çölaşan, yurtdışından kendisine havale gelmediğini, servetinin 9 milyon dolar olmadığını, servetini kimsenin sormaya hakkı olmadığını, Gökçek'in iddialarının dedikodudan ibaret olduğunu söyledi. Gökçek ise "57 defa mahkum oldunuz. Hala iftira atmaya devam ettiniz. Ben servetimi açıklıyorsan, siz de açıklayacaksınız" dedi. Tartışmanın sonlarına doğru tansiyon yükseldi ve ağır sataşmalar oldu. Çölaşan "İ. Melih yazdığım için dava açtı, bir insan isminden dolayı dava açar mı" deyince Gökçek "Mütamadiyen İ nokta Melih yazarken i'yi i..ne anlamına gelecek şekilde kullandığı kamuoyu tarafından bilinmektedir" dedi. Sonrasında diyalog şöyle gelişti:

KARŞILIKLI HAKARETLER

Çölaşan: "Bir insan isminin kısaltılmış harfinden bana i..ne diyor diye dava açar mı?"

Gökçek: Kastettiğin neyse sen de o'sun.

Çölaşan: Titremeye başladın. İsmini kısaltıyorum. İ. Melih diyorum, sen dava açıyorsun.

Gökçek: Arkadaşının çocuğuna p...ç diyecek kadar seviyesiz, ahlaksız. Bu ahlaksızlıktır.

Çölaşan sık sık "gazeteciliğimi bitirecek belgeler nerede" diye sorarken Gökçek de "servetini açıkla" dedi. Gökçek daha sonra Çölaşan'ın nüfus kayıt bilgilerini okudu: "İli Ankara, ilçesi Çankaya, Mustafa Emin Çölaşan, cilt no 11, aile 324, birey sıra no3, Mehmet Ali Ümran, Türkan, 1942, cinsiyeti kadın." Çölaşan buna "Bu belge beni mahvetti. İşte bu beni istifa ettirir. Erkek zannediyorduk, kadın çıktı" karşılığı verdi.

SABAH

Gökçek ve Çölaşan canlı yayında tartıştı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Gazeteci-Yazar Emin Çölaşan'a beraber katıldıkları programda dersini verdiğini ileri sürerek, ''Rahmetli Özal'ın, Türkeş'in ve partimin öcünü aldım. Kendi öcümü aldım. Buyursun bundan sonra da köşesinde yazsın'' dedi.

TGRT Haber'de yayınlanın ''Ankara'nın Gündemi'' programına katılan Gökçek ve Çölaşan, programın sona ermesinin ardından televizyon binası önünde açıklamalarda bulundu.

Gökçek, Çölaşan'ın servetini açıklayamadığını savunarak, bu saatten sonra Türkiye'de hiç kimseye 'sen yolsuzluk yaptın açıkla servetini' deme hakkına sahip olamayacağını söyledi.

Programda kendi servetini açıkladığını anlatan Gökçek, ''Ben kendisine Türkiye çapında dersini verdim. Rahmetli Özal'ın, Türkeş'in ve partimin öcünü aldım. Kendi öcümü aldım. Buyursun bundan sonra da köşesinde yazsın. Bundan sonra da daha değişik şekilde mücadele ederiz'' dedi.

Gökçek, bir gazetecinin, ''gerginlik devam edecek mi?'' sorusuna, ''Bu ona bağlı doğrudan doğruya. Yazarsa biz de yazarız'' yanıtını verdi.

Bir gazetecinin ''dava açmayı düşünüyor musunuz?'' sorusunu da Gökçek, ''Ben dava açmayı düşünmüyorum. Dava açsam buradaki bazı tabirlerden bazı sonuçlar çıkabilir ama madem ki buraya geldik bu konuda dava açmayı düşünmüyorum. Ama kendisi açarsa, o zaman karşı dava açarım'' diye cevapladı.

Gökçek, ''Çölaşan'ın jübilesini yaptığını'' iddia ederek, ''Bundan sonra sokaktan geçerken herkes benim sözlerimi ona yansıtıyormuş gibi bakacak, öyle hissedecek. Rahat yürüyemeyecek. Artık bundan sonra onun yaşamının tadı kalmadı'' dedi.

-ÇÖLAŞAN'IN KONUŞMASI-

Emin Çölaşan da programa ''Gökçek'in kendisini istifa ettireceği için geldiğini'' kaydederek, şunları söyledi:

''Öyle bir şey olmadı. Öyle belgeler açıklayacaktı ki bu gece ben gazeteciliğimi sona erdirmek zorunda kalacaktım. Fakat belge yok. Söylenti, dedikodu, rivayet, ona demişsin ki, o bana demiş ki... İsim ver. Yok. Dolayısıyla ben üzüldüm. Çünkü gazetecilikten istifa etmek için gelmiştim, edemedim.

Kendisi söylüyordu. Benim gazeteciliğimi bitirecekti. Ama ne yazık ki olmadı. Doğrusu o açıdan ben hayal kırıklığına uğramış durumdayım. Sözünün eri çıkmadı. Kalıbının adamı çıkmadı. Hadise budur benim açımdan.''

Çölaşan, alnının ak olduğunu kaydederek, ''Beni bugüne kadar bütün iktidarlar izlemişler. Ben onlar hakkında nice yazılar yazmışım. Cumhurbaşkanları, başbakanlar, bakanlar beni bugüne kadar bin defa Melih Gökçek'e hiç gerek kalmadan lime lime ederlerdi. Perişan ederlerdi. Hiç olmadı böyle bir olay'' dedi.

Çölaşan, bir gazetecinin ''yeni bir dava bekliyor musunuz? sorusuna, ''Biz gazeteciyiz. Hepimiz hakkında herkes dava açabilir. Bir gazeteciye dava açılması kadar doğal bir olay yoktur'' yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber