'Mutlaka kendini açığa çıkarmayan FETÖ'cüler de vardır'

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Budak: FETÖ kapsamında özellikle TRT'deki hücrelenmeyle ilgili 15 Temmuz'dan sonra ciddi bir mücadele yapıldı. Bin civarı bir uzaklaştırma, açığa alınma ve ihraç var toplamda. Bu konuda kurumun yüzde 80'i, 90'ı üzerinde bir çalışma yapıldı. Ancak takdir edersiniz ki bu FETÖ'cü hainler kendilerini gizlemeyi iyi biliyorlar. Mutlaka ama mutlaka kendini açığa çıkarmayan FETÖ'cüler da vardır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2017 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Mutlaka kendini açığa çıkarmayan FETÖ'cüler de vardır'

- ENES DURAN - Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber-Sen) Genel Başkanı Ömer Budak, FETÖ kapsamında özellikle TRT'deki hücrelenmeyle igili 15 Temmuz'dan sonra ciddi bir mücadele yapıldığını belirterek, "Bin civarı bir uzaklaştırma, açığa alınma ve ihraç var toplamda. Bu konuda kurumun yüzde 80'i, 90'ı üzerinde bir çalışma yapıldı. Ancak takdir edresiniz ki bu FETÖ'cü hainler kendilerini gizlemeyi iyi biliyorlar. Mutlaka ama mutlaka kendini açığa çıkarmayan FETÖ'cüler da vardır." dedi.

Budak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Memur-Sen Konfederasyonu olarak aldıkları kararlar doğrultusunda bağlı sendikaların 15 Temmuz ile ilgili tüm davalara katılacağını ifade ederek, Birlik Haber-Sen'in de 15 Temmuz'daki birlik ve beraberlik ruhuyla hiçbir davayı aksatmadan takip ettiğini söyledi.

Yargılamaların başladığı günden bu yana yaptıkları gözlem neticesinde davalara katılımların gittikçe düştüğüne işaret eden Budak, özellikle siyasi partilerin davalara katılımının az olduğunu dile getirdi.

Budak, bu konularda öncü olması gereken sivil toplum kuruluşlarının da davalara yeteri kadar destek vermediğine dikkati çekerek, "Şehit aileleri, davalara katılımda ilk günkü ruhu göremediklerini söylüyor. 15 Temmuz'da 249 vatan evladı şehit oldu. Ülke resmen işgal edilmeye çalışıldı. Bu ülke bizim, bu şehitler bizim namusumuz. Halkımızın ve sivil toplum kuruluşlarının bu davalara kesinlikle ilk günkü duyarlılığı ve hassasiyeti göstermesini bekliyoruz." diye konuştu.

Davalara katılımın arttırılmasının sadece görsel anlamda bir nitelik taşımadığına vurgu yapan Budak, yoğun katılımların, FETÖ'yü masum gören herkese anlamlı bir mesaj olacağını dile getirdi.

Budak, Türkiye ile müttefik olan bazı devletlerin bile FETÖ'yü suçsuz gördüğünü, sadece davalarda değil, bu 15 Temmuz ile ilgili her etkinlikte darbecilerin Türkiye'ye yaptıklarının açık bir şekilde anlatılması gerektiğini söyledi.

- "TRT'deki müdahalenin yetersiz olduğunu düşünüyorum"

Birlik Haber-Sen'e TRT, PTT, RTÜK, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Bilgi Teknolojileri Kurumu'nun bağlı olduğunu ifade eden Budak, 15 Temmuz gecesi gerek sosyal medya gerekse kişisel hatlar üzerinden yaklaşık 70-80 bin SMS ile tüm üyeleri meydanlara davet ettiklerini hatırlattı.

Ömer Budak, Ankara'da bulunan üyelerin de başta TRT olmak üzere işgal edilen kurumlara yönlendirildiğini belirterek, "15 Temmuz gecesi işgal edilen TRT'de kapıları kırıp içeri girenlerin başında bizim üyelerimiz var. Ancak ben, TRT'deki müdahalenin yetersiz olduğunu düşünüyorum. Türksat'da gösterilen mücadelenin TRT'de verilmediğini düşünüyorum. Bunu yargı da gördü. Bununla alakalı TRT Genel Müdürlüğü nezdinde de gerekli müdahalelerin yapılıp bunun bir daha yaşanmaması yönünde gerekli çaışmaların yapıldığını biliyorum." şeklinde konuştu.

Kurum içerisindeki FETÖ yapılanmasına da değinen Budak, "FETÖ kapsamında özellikle TRT'de 15 Temmuz'dan sonra ciddi bir mücadele yapıldı. Bin civarı bir uzaklaştırma, açığa alınma ve ihraç var toplamda. Bu konuda kurumun yüzde 80'i, 90'ı üzerinde bir çalışma yapıldı. Ancak takdir ederesiniz ki bu FETÖ'cü hainler kendilerini gizlemeyi iyi biliyorlar. Mutlaka ama mutlaka kendini açığa çıkarmayan FETÖ'cüler da vardır." değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber