Telekom çalışanlarından özelleştirme eylemi

Haber Giriş : 01 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Telekom'un özelleştirilmesini engellemek için birleşen beş sendika, TBMM önünde eylem yaparak, Hükümete özelleştirmede ısrar etmesi durumunda 'üretimden gelen güçlerimizi kullanırız' uyarısında bulundu.

Türkiye Haber-İş, Türk Haber-Sen, Birlik Haber-Sen, Haber-Sen, Bağımsız Haber-Sen üyesi yaklaşık 100 kişi saat 12.30'da Meclis'in Dikmen Kapısı önünde toplandı. 'IMF elini Telekom'dan çek', Sermayenin itleri sattırmayız KİT'leri', 'Telekom bizimdir bizim kalacak, 'Telekom'u satanı biz de satarız' şeklinde slogan atan eylemciler, 'Telekom'u sattırmayız', 'Telekom halkındır' yazan dövizler taşıdılar. Eylemcilere Türk-İş eski Genel Başkanı CHP Ankara Milletvekili Bayram Meral ve BASK Genel Başkanı Resul Akay da destek verdi. Burada grup adına bir basın açıklaması yapan Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Teke, hükümetin Telekom'un satışını düzenleyen tasarının hazırlanışı esnasında kendilerinin görüşünü almadığını söyledi.

Telekom'un 'peşkeş çekilmesini' önlemek için Türk Telekom AŞ'de örgütlü bulunan sendikalar olarak güçlerini birleştirdiklerini belirten Teke, dünyanın 13. büyük şebekesine sahip, son 3 yılda Türk ekonomisine 13 milyar dolar katma değer üreten, yaklaşık 3 milyar dolarlık taşınmaz gayri menkule sahip olan Türk Telekom'un bir oldu bitti ile satılmak istendiğini söyledi. Konuya ilişkin görüşlerini TBMM Plan Bütçe Komisyonu'na ilettiklerini anlatan Teke, şöyle konuştu:

"Çalışanların temsilcileri olarak, çalışanların kazanılmış haklarına dokunulmaması ve iş güvencesinin sağlanması, Türk Telekom AŞ'nin çoğunluk hisselerinin kamunun elinde kalması ve yabancı sermayenin tekel oluşturmasının önlenmesi, Türk Telekom AŞ'nin satılacak hisselerinin halka arz edilerek sermayenin tabana yayılmasının sağlanmasını talep ediyoruz ve bunun takipçisi olacağız. Hükümetin TBMM'ye sevk ettiği yasa tasarısının çıkması için ısrar etmesi halinde Türk Telekom AŞ'de örgütlü bulunan sendikalar olarak üretimden gelen gücümüzü kullanmak dahil her türlü eylemin içinde olacağımızın herkes tarafından bilinmesini istiyoruz".

Yapılan basın açıklamasının ardından eylemciler ıslıklar eşliğinde dağıldı. Eylemde yaklaşık 100 kadar çevik kuvvet polisi de güvenlik önlemi aldı.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber