Sigara içenlerin performansı düşük

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mart 2007 15:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan iki farklı araştırma sigara içenlerin işyerlerinde hem daha düşük performans gösterdiğini hem de daha fazla hastalık izni kullandığını ortaya koydu.

Tobacco Control Dergisi'nin Nisan sayısında yer alan rapora göre, İsveç'te 14 binden fazla işçi üzerinde yapılan araştırma, yıllık ortalama 25 gün hastalık izni alındığını ancak sigara içenlerde bu ortalamanın 36 gün olduğunu gösteriyor. Araştırmayı yürüten Dr. Petter Lundborg yaptığı açıklamada, hastalığın sigara içicilerin hastalık izni almasının nedenlerinden sadece biri olduğunu kaydetti. Amsterdam'daki Free University ekonomi bölümü öğretim üyesi olan Lunborg, sigara içenler ile içmeyenler arasındaki bu farkın çok çeşitli sebeplerinin bulunduğunu belirterek, "Sigara içenler daha düşük gelire sahip ve daha az eğitimli. Bu yüzden müşahede edemediğimiz kişisel özellikler sözkonusu olabilir" dedi. Araştırmada ayrıca sigara içicilerinin, sigara içmeyenlerden daha riskli mesleklerde çalışmaya eğilimli olduğu belirtildi.

Aynı dergide yayınlanan bir diğer rapora göre ise ABD donanmasında görevli kadın personelin, sigara içmeyen meslektaşlarına göre çok daha düşük iş performansı sergilediklerini ortaya koydu.

San Diego Devlet Üniversitesi psikoloji profesörü Terry Conway tarafından gerçekleştirilen araştırmada, 1996 ve 1997 yıllarıda donanmaya katılan 5 bin 500 kadın incelendi. Conway, "Ulaştığımız sonuç, performans düşüşünün sigara ile bağlantısnı net bir şekilde gösteriyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber