İlköğretim Okulu öğrencileri okulları için eylem yaptı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mart 2007 19:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Mersin'de Cengiz Topel İlköğretim Okulu öğrencileri ve velileri, dönem başında okul idaresine verilen ek binanın Rehberlik Araştırma Merkezi yapılmak üzere yeniden Milli Eğitim Müdürlüğü emrine verilecek olmasına tepki göstererek, yol kapatıp eylem yaptı.

2 bin 300 öğrencisi bulunan okulda, sınıflardaki öğrenci yoğunluğunun azaltılması için eylül ayında tahsis edilen ek binanın boşaltılmasına yönelik alınan karar, öğrenci velilerinin tepkisine neden oldu. Okulun içinde basın açıklaması yapmak isteyen öğrenci ve velilere, okul müdürlüğü izin vermeyince, eylem yapmak isteyen grup okula bahçe duvarından girdi. Okulun içerisinde bir süre "Okulumuz bizimdir, bizim kalacak" diye slogan atan öğrenci ve velilere, mahalle muhtarı da destek verdi. Daha sonra yolu kapatarak eylemlerini sürdüren öğrenci ve veliler, yaklaşık 2 bin 500 imza topladıklarını ve bu imzaları Milli Eğitim Bakanlığı'na göndereceklerini belirtti. Olay yerine gelen polislerin eylemci grubu ikna etmesiyle yol trafiğe açılırken, öğrenciler ve veliler, okul önünde "Bahçede okumak istemiyoruz" şeklinde slogan attı. Grup adına konuşan Nusratiye Mahalle Muhtarı Ahmet Sunay, dönemin başında Milli Eğitim Bakanlığı'nın emriyle ek binanın Cengiz Topel İlköğretim Okulu'na tahsis edildiğini hatırlatarak, "Şu anda Milli Eğitim Bakanı'nın emri ile verilen bina, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okulun elinden alınmak isteniyor. Buna tepkisiz kalamayız" dedi.

Öğrenciler ve veliler ise, okullarını asla bırakmayacaklarını ifade ederek, eylemlerini bundan sonra da sürdüreceklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber