Bakan Güler 1 Nisan şakasına kanmadı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 01 Nisan 2007 18:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, bakanlığına bağlı genel müdürlerin katılımıyla düzenlenen toplantıya katılmak üzere geldiği Adapazarı'nda, gazetecilerin, ?Başbakan Recep Tayyip Erdoğan az önce Cumhurbaşkanlığına adaylığını açıkladı. Ne düşünüyorsunuz?? sorusuna, ?Bu herhalde 1 Nisan şakası? diyerek güldü. Bakanlığına bağlı genel müdürlerle birlikte Adapazarı'na gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler Valilik'te önce brifing aldı.

Brifing sonrasında bakanlığının çalışmaları konusunda açıklamalarda bulunan Bakan Güler, su sorunu ve Sapanca Gölü ile ilgili sorulan soru üzerine, bölgedeki su sıkıntısını Sapanca Gölü ile çözeceklerini söyledi. Güler, ?Ayrıca Mudurnu'ya baraj yapacağız. Sorunu kökten çözeceğiz. Sapanca Gölü'nün İzmit'le de sınırı var. Suyun paylaşımı konusunda sorunu sağlam bir zemine oturtup çözeceğiz. Sapanca Gölü'nün 2 metrelik kod farkı var. 29 + 2 metre eklerseniz 31 metreye yükseliyor. Eğer aşağı düşerse gölde yosunlaşma oluyor. 2 metrenin üzerine çıkarsa tehlike oluyor. 2 metreyi iyi kullanmamız gerekiyor? dedi. Bakan Güler, gölden su verilirken sayaç uygulamasına geçileceğini de söyledi.

Bakan Güler, bur soru üzerine doğalgaz konusunu da değinerek şunları söyledi:

?Karadeniz'de çıkan doğalgaz sisteme aktarıldı. Yerli gazımızı Akçakoca'da kullanmaya başladık. Güzel bir iş. Denizlerden doğal gazı bulma mutluluğuna eriştik. Yakında da inşallah törenini yapacağız. Silivri'deki dogalgaz depomuz da bitti. Bu da ikinci müjdemiz. Üçüncü müjdemiz Şahdeniz projesini bitirdik. Dev proje. Azeri gazını almak üzereyiz.?

Bakan Gürel küresel ısınmaya karşı da su, rüzgar ve jeotermal enerji santralları kullanımını yaygınlaştırılacağını belirterek şöyle devam etti:

?Küresel ısınmaya karşı su ve rüzgar ve jeotermal enerji var. Fındığın kapsülunden tutun da, tüm tarımsal ürünlere kadar gaz üretmek mümkün. Bununla ilgili düzenlememiz var. Biodizel ve enerji verimliliği yasasını çıkarttık.?

1 NİSAN ŞAKASI

Bakan Güler, Valilik'ten ayrılmadan önce gazetecilerin 1 Nisan şakasıyla karşılaştı. Bir gazeteci, ?Sayın Bakanım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan az önce Cumhurbaşkanlığına adaylığını açıkladı. Ne düşünüyorsunuz?? sorusu üzerine Bakan Güler, ?Bu herhalde 1 Nisan şakası? diyerek güldükten sonra yürümeye devam etti. Bakan Güler, Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası'na geçti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber