İhalesi tamamlandı. Malatya'ya Kanser Hastanesi kuruluyor

Sağlık Bakanlığı tarafından Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde kurulacak 217 yataklı Onkoloji Hastanesinin ihalesi sonuçlandı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Ekim 2017 17:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İhalesi tamamlandı. Malatya'ya Kanser Hastanesi kuruluyor

SEZAİ ERHAN/MALATYA-Sağlık Bakanlığı tarafından Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde kurulacak 217 yataklı Onkoloji Hastanesinin ihalesi sonuçlandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından "Geleceğin yatırımı" olarak görülen ve proje tutarı yaklaşık 71 milyon lira olan ve İnönü Üniversitesi yerleşkesindeki 29 bin 912 metrekare alana inşa edilecek Onkoloji Hastanesiyle ilgili yapılan ihale sonuçlandı. 56 milyon 875 bin lira tutarla ihaleyi kazanan Özge-Emaş İnşaat ortaklığı firması tarafından hastanenin temeli önümüzdeki günlerde atılacak ve hastane iki yıl içerisinde tamamlanacak.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay yaptığı açıklamada, Doğu ve Güneydoğu'da onkoloji merkezlerinin sınırlı olduğunu belirterek, 2019 yılında faaliyete geçecek hastaneye ödenek noktasında hükümetin tam destek verdiğini sözlerine ekledi. Yapılacak hastane bodrum ve zemin haricinde 6 katlı olup, 176 adet onkoloji ve hematoloji hasta odası, 20 adet kemik iliği tedavi odası, 16 adet yoğun bakım odası, 5 adet İyotlu tedavi hasta odası, toplam 84 kişilik kemoterapi salonları ve 16 adet poliklinik bölümünden oluşmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber