Bakan Çelik: Dayak varsa affetmem

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 02 Nisan 2007 07:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı, Iğdır'da görev yapan Sonja öğretmenin okul idarecisinden dayak yediği iddiaları için "Doğru çıkarsa affetmem" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Iğdır'da öğretmenlik yapan Sonja Aygül Pervaneli'nin güzel giyindiği için sürgün edildiği iddialarını yalanladı. Sonja öğretmenin okul idarecisinden dayak yediği iddialarını araştırdıklarını da anlatan Çelik, "Bayana darp yapılmasını kesinlikle affetmem" dedi. Sürgün ve dayak iddialarının SABAH'ta yayınlanmasından sonra Iğdır Valisi ve İl Milli Eğitim Müdürü ile görüştüğünü anlatan Bakan Hüseyin Çelik, öğretmenin tayininde kılık kıyafetle ilgili bir durumun kesinlikle söz konusu olmadığını söyledi. Bakan Çelik şöyle konuştu: "Güzel giyindiği için bir öğretmentakibata uğramaz. Biri güzel giyiniyor, diğer öğretmenlerimiz kötü mü giyiniyor? Milli Eğitim Bakanlığı kötü giyinilmesini savunur mu? Konu valimizin açıkladığı gibi."

'ARAŞTIRIYORUZ'

Bakan Çelik, Sonja öğretmenin okul idarecisince dövüldüğü iddialarını araştırdıklarını söyledi. Konunun savcılığa intikal ettiğini anlatan Çelik, görevlendirdiği müfettişler aracılığıyla da idari soruşturma başlatıldığını kaydederek, "İspat edilirse gerekeni yaparız" dedi. Vali Saim Karahisarlı, Sonja öğretmenin kılık kıyafet nedeniyle değil, okul idaresi ve çevresiyle olan ilişkileri nedeniyle sorun yaşadığını söylemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber