Sağlık-Sen'den FETÖ davası öncesi açıklama

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş, "O gece, ipi Amerika'nın elinde olan Pensilvanya'da FETÖ elebaşının aşağılık ihtiraslarına geçit vermemek için meydanlardaydık." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2017 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık-Sen'den FETÖ davası öncesi açıklama

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndaki darbe girişimi davası öncesinde Sincan Cezaevi yerleşkesinde basın açıklaması yapan Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, o gece vatan haini, asker kıyafetli FETÖ'cü teröristlerin alçak darbe girişiminin, milletin desteğiyle vatanına bağlı polis ve askerlerin müdahalesi ile bertaraf edildiğini söyledi.

Darbe girişimi gecesi Memur-Sen ve Sağlık-Sen teşkilatları olarak Cumhurbaşkanının çağrısına uyduklarını, meydanları "FETÖ'cü alçaklara" bırakmayarak darbeye ve darbecilere "dur" dediklerini ifade eden Memiş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O gece, geleceğimize ipotek konulmaması için, topraklarımıza düşman eli değmemesi için, ülkemizin işgale uğramaması için, ipi Amerika'nın elinde olan Pensilvanya'da FETÖ elebaşının aşağılık ihtiraslarına geçit vermemek için meydanlardaydık. 15 Temmuz, milletimizin, İstiklal Savaşı'ndan sonra gerçekleştirdiği yeni bir istiklal mücadelesiydi. Millet olarak çok şükür yine zafer kazandık."

Şehitler, gaziler ve vatan için bu davayı takip ettiklerini vurgulayan Memiş, ülkenin ekmeğini yiyip millete karşı hainlik yapanların onursuzluğunu yüzlerine vurmak için FETÖ davalarının takipçisi olacaklarını kaydetti.

Metin Memiş, şehit yakınları ve gaziler için, yetimlerin hakkı için, onların razı olması için bu vatana ihanet edenlere en ağır cezaların verilmesini istediklerini dile getirdi.

Cemil Murat Budak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber