Başbakan Erdoğan hakkında suç duyurusu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 02 Nisan 2007 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'de, kendilerini Cumhuriyet Okurları (CUMOK) adıyla tanıtan bir grup, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında, 2000 yılında bir radyo konuşmasında çetebaşı Abdullah Öcalan için ?sayın' diyerek suçluyu açıkça övdüğü iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

İzmir Adalet Sarayı C Blok girişi önünde toplanan yaklaşık 30 kişi adına CUMOK üyesi Demet Günoğlu bir basın açıklaması yaptı. Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakan olmadan önce bir radyo programında, kendisine sorulan soru üzerine bölücü terör örgütünün elebaşından bahsederken ?Sayın Öcalan' diyerek kendisini övdüğünü öne sürdü.

Başbakan'ın bu sözleriyle suçu ve suçluyu övdüğünü, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek suçunu işlediğini ileri süren Demet Günoğlu, şunları söyledi:

?Kendisi bununla da kalmayıp şehitlerimizden bahsederken ?kelle' tabirini kullanmıştır. Bu eylemleriyle bir yandan halkın kin ve düşmanlığını tahrik ederken, diğer taraftan da terör örgütünün propagandasını yapmıştır. Bugün burada, şehitlerimize ?kelle', 30 bin kişinin katili bir caniye de ?sayın' diyen Başbakan Erdoğan'ı Türk adaletine şikayet ediyoruz. Dilekçelerimizde belirttiğimiz gibi, suçu ve suçluyu övmek, halkın kin ve düşmanlığına tahrik etmek ve terör örgütünün propagandasını yapmak sebebeyile hakkında kamu davası açılmasını istiyoruz.?

Topluluk, basın açıklamasının ardından, hazırladıkları dilekçeleri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na verip, adliyeden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber