İsim benzerliği mahkemelik etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2007 20:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'in Tarsus ilçesinde bir işçi, isim benzerliği nedeniyle, kapanan bir şirketin genel müdürünün karşılıksız çekleri yüzünden mahkemelik oldu.

Lastik bayiinde çalışan 25 yıllık işçi Hasan Kılavuz (45), "borçlarını ödemesi" konusunda telefonla kendisini arayanlara, aylarca "yanlış numara" olduğunu söyledi. Kılavuz, en son "Şirket müdürü olarak karşılıksız çek verdiği" yönündeki mahkeme tebligatını alınca gerçeği anladı. Konuyu araştıran Kılavuz, adının; inşaat, orman ve tarım ürünleri, turizm ve nakliye alanlarında faaliyet gösteren şirketin 2005-2006 yılları arasında ortağı ve genel müdürü olarak geçtiğini, şirketin 2006 yılında faaliyetine son verdiğini öğrendi.

Davanın açıldığı mahkemedeki evrakı incelettirince rahat bir nefes aldığını, ancak yine de endişeli olduğunu ifade eden Hasan Kılavuz, "Zaten telefonlardan ailece yeterince rahatsız olmuştuk. Ancak, mahkeme tebligatı ile önce ne yapacağımı şaşırdım. Şoku atlattıktan sonra mahkemenin yazı işlerine gittim. Bana yardımcı oldular. Adım ve soyadım evrakta yer alıyor. Adresimi de temin etmişler. Ancak, anne ve baba adı farklı. Durum böyle olunca beni rahatlattılar. Ben ne bir şirket kurdum ne de bugüne kadar çek sahibi oldum. Ancak, yine de 11 Mayıs tarihindeki davaya gitmem gerekiyormuş. Mahkemedeki kimlik bilgileriyle gerçek ortaya çıkacak. Bu nedenle duruşmayı iple çekiyorum. Artık rahat bir nefes alabileceğim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber