Anavatan'nın TBMM'de grubu kalmadı

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 03 Nisan 2007 10:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anavatan Partisi Gaziantep Milletvekili Ömer Abuşoğlu, Osmaniye'de yaptığı trafik kazasında yaşamını yitirdi. Abuşoğlu'nun vefatıyla Anavatan Partisi, TBMM'deki grup kurma hakkını kaybetti.

Gaziantep'ten Adana'ya giden Anavatan Partisi Milletvekili Ömer Abuşoğlu'nun kullandığı otomobil, Osmaniye'nin Toprakkale ilçesi yakınlarında kontrolden çıkarak uçuruma yuvarlandı.

Önce Osmaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırılan, oradan da Çukurova Üniversitesi Balcalı Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen Abuşoğlu, kurtarılamadı.

Abuşoğlu'nun kazada ağır yaralanan 1.5 yaşındaki torunu Ayşegül'ün de, beyin ölümü gerçekleşti.

Ömer Abuşoğlu'nun eşi Aysel Abuşoğlu'nun ve gelini Yadigar Abuşoğlu'nun ise, hayati tehlikeleri yok.

MUMCU: HAKİKİ DEVLET ADAMIYDI

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, vefat eden Abuşoğlu için, ?Hakiki bir devlet adamını kaybettik. Adı Ömer'di, ahlakı da Ömer'di? dedi

Mumcu, ?Parti kongresini şahsi iş kabul ettiği için, makam aracı ve makam şoförüyle seyahat etmediği için, bunda ısrar ettiği için, o yorgunlukla maalesef başına bu geldi. Hayatta hep adil bir adam olarak yaşadı? diye konuştu.

MEMLEKETİNDE TOPRAĞA VERİLECEK

Abuşoğlu, yarın Gaziantep Ulu Camide öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından şehir mezarlığında defnedilecek.

Cenaze törenine, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, milletvekilleri ve parti yöneticileri de katılacak.

ANAVATAN MECLİS'TE GRUP KURMA HAKKINI KAYBETTİ

Anavatan Partisi Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Ömer Abuşoğlu'nun yaşamını yitirmesiyle Anavatan Partisi'nin milletvekili sayısı 19'a düşmüş oldu.

Anavatan Partisi'nin, yaklaşık 2 yıl sonra TBMM'de grup kurma için gerekli milletvekili sayısı olan 20'nin altına düşmesiyle Meclis, 3 Kasım seçimleriyle ortaya çıkan iki partili yapıya tekrar döndü.

TBMM'de son sandalye dağılımı şöyle oluştu:

AK Parti: 354

CHP: 153

Anavatan: 19

DYP: 4

SHP: 1

HYP: 1

GP: 1

BAĞ: 10

BOŞ: 7

ERDOĞAN'IN DANIŞMANLIĞINI YAPMIŞTI

15 Mart 1951 yılında Gaziantep'te doğan Prof. Dr. Ömer Abuşoğlu, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu ve aynı fakültede yüksek lisans ve doktorasını yaptı. Abuşoğlu, Çukurova Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yaptıktan sonra Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde fakülte dekanı ve rektör yardımcısı görevlerinde bulundu.

Gaziantep Üniversitesi İktisat Bölümü Başkanlığı ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü de yapan Ömer Abuşoğlu, TOBB İktisadi Araştırmalar Dairesi Başkanlığı ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Barış için Asyalı Parlamentolar Birliği (BAPB) Türk Grubu Başkanı olan Ömer Abuşoğlu, AK Parti Gaziantep Milletvekilliği yaptığı dönemde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını yapmıştı. Abuşoğlu, daha sonra Anavatan Partisi'ne geçmişti.

Ömer Abuşoğlu, evli ve iki çocuk babasıydı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber