Hakim koltuğundan sanık sandalyesine

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2007 20:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin çeşitli illerinde hakim ve savcı olarak çalıştıktan sonra avukatlık yapmaya başlayan İhsan Meral, ?Görevi kötüye kullanmak? gerekçesiyle yargılandığı mahkemede beraat etti.

1981 doğumlu Erdoğan Kıvılcım'ın tanık olarak emniyette verdiği ifadeyi daha sonra değiştirmesi için telkin, tavsiye ve zorlamada bulunduğu iddiasıyla, emekli hakim ve savcı olan, 2000 yılından bu yana da avukatlık yapan İhsan Meral hakkında kamu davası açıldı.

Erdoğan Kıvılcım, İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesinde verdiği ifadesinde, 2005 yılından önce iki aile arasında çıkan bir kavga nedeniyle tanık olarak emniyette ifade verdiğini söyledi.

Kavgaya karışan kişilerden birinin, eski patronu Muharrem Tekdal olduğunu belirten Kıvılcım, şunları kaydetti:

?Patronumdan alacağım vardı. Patronum beni yönlendirerek üzerimde baskı oluşturdu. Paramı da vermeyeceği düşüncesiyle onun öğrettiği şekilde, iki kişinin beni kaçırdığını, avukat İhsan Meral'in yanına götürdüğünü, orada ifademin değiştirilmesinin istendiği yönünde beyanda bulundum. Ancak beni kimse zorla söz konusu avukatlık bürosuna götürmedi. Bu avukatı ilk defa görüyorum. Yaptığımın suç olduğunu bilmiyordum.?

Avukat İhsan Meral de savunmasında, herhangi bir telkin, tavsiye veya zorlamada bulunmadığını belirtti.

Meral ifadesinde, ?Erdoğan Kıvılcım, iki aile arasında bir kavganın olduğunu ve taraf olan birilerinin yanında yanında çalıştığını belirtmişti. Vekili olduğum bir dosyada kendisinin adı geçmektedir. Sadece ismini biliyorum. Suçlamayı kabul etmiyorum? diye konuştu.

Kıvılcım'ın avukatı tanımadığını ve daha önce yalan ifade verdiğini kabul etmesi üzerine, mahkeme heyeti avukat İhsan Meral'in beraatine ve Erdoğan Kıvılcım hakkında, iftira suçundan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç ihbarında bulunulmasına karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber