PTT'nin dağıtıcı kadroları eksik ve yaşlı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Nisan 2007 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BASK ve Bağımsız Haber-Sen Genel Başkanı Resul AKAY, PTT'de iş yükünün ve personel açığının dayanılmaz boyutlara ulaştığına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada; ?PTT'nin 2006 yılında 200 milyon YTL ile en çok kar eden KİT'lerin başında geldiğini, ancak iş yoğunluğu ve hizmet çeşitliliği nedeniyle personelin nefes alamaz hale geldiğini? söyledi.

Havale, elektrik, su, doğalgaz, kredi kartı, SSK, Bağ-Kur ve bilumum ödemelerin PTT gişelerinden tahsil edilmesi yüzünden 2002 yılında 2,5 milyon olan işlem adedi, 2006 yılı sonu itibarıyla 16,5 milyona ulaşmıştır. Bu iş yükü nedeniyle 2006 yılında gişe personelinin bir çoğu yasal izinlerini dahi kullanamamıştır diyen BASK Ve Bağımsız Haber-Sen Genel Başkanı Resul AKAY;

?48 bin personel ile yapılması gereken PTT hizmetleri, 30 Bin 79 Personelle yürütülmektedir. 1995 yılından bu yana 663 personel vefat, 16 bin 526 personel emeklilik olmak üzere toplam 17 bin 189 personel PTT'den ayrıldığı halde, 2006 yılında bin 610 personel alınabilmiştir. 2007 yılında ise bin 700 personel alınması planlanmaktadır. Alınacak personel, sorunun çözümünde devede kulak bile olmayacaktır. Kaldı ki, 2001-2006 yılları arasında PTT'ye hiç eleman alınmadığı gibi 10 bini aşkın personel de emekli olmuştur.? dedi.

DAĞITICI KADROSU EKSİK VE YAŞLI

Kredi kartı hesap özetleri, trafik cezaları, ADSL, kablo TV, telefon, GSM faturaları, icra ve mahkeme tebligatları ile bilumum posta gönderilerinin PTT aracılığı ile dağıtılması sebebiyle, PTT dağıtıcılarının perişan olduğunu belirten BASK ve Bağımsız Haber-Sen Genel Başkanı Resul AKAY açıklamasını şöyle sürdürdü.

?PTT'nin dağıtım hizmetleri eksik ve yaşlı bir kadro ile zar-zor yürütülmektedir. Personel eksikliği nedeniyle birden çok cihette dağıtım yapmak zorunda bırakılan dağıtıcılar, hastalık ve yıllık izinlerini dahi kullanamamaktadır. Hastalık ve yıllık izin kullandıklarında ise cihetlerine personel verilememektedir. Hastalık izni kullandıkları takdirde amirleri tarafından ikaz edilmektedir. Oysa PTT'nin 2006 yılında elde ettiği 200 milyon YTL karın yüzde 50'si posta dağıtıcıları tarafından yapılmıştır.? dedi.

PERSONEL YARIŞ ATINA DÖNDÜ

Teknolojideki hızlı değişim nedeniyle gönderi muhtevasının tamamen değiştiğini vurgulayan Resul AKAY, ?önceki yıllarda hasret mektubu getirecek diye yolu gözlenen PTT dağıtıcısı, son yıllarda icra, haciz, trafik cezası, ödeme faturaları getirdiği için kaçılan ve zaman zaman da fiziksel tacize uğrayan kimseler haline getirilmiştir.? dedi.

PTT dağıtıcıları kışın dondurucu soğuğunda, yazın kavurucu sıcağında çalışmak zorunda oldukları için mantar, düz taban, bel fıtığı, iskelet bozukluğu, üst ve alt solunum yolu enfeksiyonu, bronşit, zatürree, kalp, şeker ve tansiyon gibi hastalıklara yakalandıklarını dile getiren Resul AKAY açıklamasının sonunda;

?Hükümet, PTT personelini yarış atı gibi sürekli koşturmaktadır. PTT bu iş yükünü, bu personel sayısı ile sürdürmeye kalktığı takdirde dağıtıcılar başta olmak üzere gişe personeli ve diğer personel bir gün gelecek yarış atı gibi çatlayacaktır. PTT'de gerek dağıtım, gerekse gişe personeli adeta burnundan soluklanmaktadır. Dokunsan ağlayacak, iteklesen patlayacak duruma gelmiştir. Bu gidişata dur denmediği takdirde vahim olayların yaşanmasından endişe duymaktayız. Personel eksikliğinin giderilmesi için en az 10 bin kadro gerektiği halde, IMF istemiyor diye Maliye Bakanlığının ve Hazine Müsteşarlığının söz konusu kadroları vermemesini esefle ve teessürle karşılıyor ve bu anlayış sahiplerini kınıyorum.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber