Gaziantep, son 8 yıl içinde 3 parlamenterini trafiğe kurban verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2007 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep, son 8 yıl içinde 3 parlamenterini, trafik kazalarında kaybetti.

Gaziantep milletvekilleri Mehmed Bedri İncetahtacı, Kasım 1999'da, Mustafa Taşar Ocak 2007'de ve Ömer Abuşoğlu da Nisan 2007'de trafik kazasında öldü.

21 Kasım 1999'da, bir toplantıya katılmak için Almanya'ya gitmek üzere

Ankara'da evinden ayrılan İncetahtacı, Esenboğa Havalimanı yolunda, kullandığı otomobilin bankete çarparak devrilmesi sonucu olay yerinde hayatını kaybetmişti.

İncetahtacı, TBMM Susurluk Araştırma Komisyonu Sözcülüğü görevini de yürütmüştü.

39 yaşında hayatını kaybeden Mehmed Bedri İncetahtacı, 20. ve 21. dönem

Gaziantep milletvekilliği yaptı. Tercüman, serbest yeminli mütercim, araştırmacı-yazar olan Mehmed Bedri İncetahtacı, İngilizce ve Arapça biliyordu.

ÖLÜM YILLARI DA AYNI

Gaziantep, bu yıl ise iki siyasi değerini birden yitirdi. Gaziantep'te 1951 yılında doğan Mustafa Taşar ve Ömer Abuşoğlu, aynı yılda hayatlarını kaybetti.

Mustafa Taşar (56), 3 Ocak 2007 günü Afyonkarahisar-Ankara kara yolunda kullandığı aracın devrilmesi sonucu hayatını yitirdi.

Anavatan Partisi kurucuları arasında yer alan Mustafa Taşar, 17, 20 ve 21.

dönem Gaziantep milletvekili, 18. dönemde de Ankara milletvekili olarak parlamentoya girmişti. 47 ve 48. hükümetlerde Devlet Bakanı, . Hükümette Çevre Bakanı, 55. Hükümette Tarım ve Köyişleri Bakanı, 57. Hükümette Turizm Bakanlığı görevlerini yürüten Taşar'ın, yayınlanmış 6 kitabı bulunuyor. Anavatan Partisi Gaziantep milletvekili Ömer Abuşoğlu da dün, kendi kullandığı otomobilin Gaziantep'ten Adana yönüne giderken Osmaniye'nin Toprakkale ilçesi yakınlarında şarampole devrilmesi sonucu öldü. ANAVATAN Grup Başkanvekili Abuşoğlu, 1951 yılında Gaziantep'te doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde doktora yapan Abuşoğlu, Çukurova Üniversitesi ile Afyon Kocatepe Üniversitesinde dekan ve rektör yardımcılığı, Gaziantep Üniversitesinde İktisat Bölümü Başkanlığı ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü, İİBF'de Dekan Vekilliği, TOBB İktisadi Araştırmalar Dairesi Başkanlığı ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Ömer Abuşoğlu, bir dönem Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını da yaptı. Barış İçin Asyalı Parlamentolar Birliği (BAPB) Türk Grubu Başkanı görevini de sürdüren Ömer Abuşoğlu, İngilizce biliyordu.

"TRAFİK, BİRİNCİ GÜNDEM MADDESİ OLMALI"

Türkiye Fahri Trafik Müfettişleri Trafik ve Yol Güvenliği Derneği Genel Başkanı Kudret Asma, trafik sorununun, Türkiye'nin birinci gündemini oluşturması gerektiğini belirtti.

Asma, Türkiye'de geçen yıl trafik kazasında ölenlerin sayısının, resmi rakamlara göre 4 bin bin olduğunu belirtti.

Trafik terörünün önüne geçilmesi gerektiğini ifade eden Asma, Kara Yolları Trafik Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın 2 yıldan beri Meclis'te olduğuna işaret ederek, "Yasa tasarısı, kadük olmak üzere. Avrupa Birliğine uyumlu düzenlemeler getiren bu tasarı bir an önce yasallaşmalı" dedi.

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan da Gaziantep'in son dönemde önemli şahsiyetlerini trafik terörüne kurban verdiğini belirterek, "Böylesine yetişmiş, değerli kişiliklerin trafik terörüne kurban verilmesi gerçekten acı verici" dedi.

Abuşoğlu'nu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getiren Aslan, "Sayın Abuşoğlu, gerçekten kişiliği ile örnek alınabilecek nadir siyasetçilerden birisiydi. Zamansız ölümü bizleri derinden sarstı. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber