Erdoğan'ın kuran kursu yıkılıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2007 13:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın öğrenim gördüğü kuran kursu sabah saatlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler tarafından boşaltıldı. Çok sayıda çevik kuvvet ekibi ile gelen belediye görevlileri, vatandaşların tepkisi ile karşılaştı. Kuran kursunun önünde etten bir set oluşturan vatandaşlar, bir süre polisle tartışsalar da sonunda ikna olarak binanın önünden uzaklaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yıkılacak olan Beyoğlu'ndaki Piyalepaşa Camii'nin yanında bulunan Büyükpiyale Kur'an Kursu, tahliye edildi. Yıkım için sabah saat 07.00 sıralarında Kur'an kursuna gelen ekipler, önce polisin çevre güvenliği almasını bekledi. Caminin avlusunu dolduran çok sayıda Çevik Kuvvet ekibi, Kur'an kursunun önünde toplanan vatandaşları uzaklaştırmaya çalıştı. Bu sırada binanın önünde set oluşturan vatandaşlar, yıkıma karşı çıkarak bir süre bekledi. Polis tarafından uyarılan vatandaşlar, bir süre polisle tartıştıktan sonra ikna edildi. Vatandaşlar polisler tarafından tek tek alınarak güvenlik çemberinin dışına çıkarıldı.

Vatandaşlar uzaklaştırıldıktan sonra Kuran kursunun kapısı kırılarak içeri girildi. Bundan sonra ise devreye İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıtalar girdi. Zabıta memurları, binadaki eşyaları tek tek boşaltarak bahçeye çıkardı.

Yıkıma tepki gösteren Büyükpiyale Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanvekili Salih Tosun, yapılan işlemin hukuka uygun olmadığını savundu. Yıkımla ilgili mahkeme kararının olmadığını belirten Salih Tosun, "Polisin gecekonduya bile girebilmesi için mahkeme kararı gerekiyor. Ama ortada böyle bir mahkeme kararı yok. Dolayısı ile yapılan işlem hukuk dışıdır. Etrafta sanki herşey yasalmış gibi bu bina yıkılmaktadır. Burası yarın boşaltıldığı zaman sarhoşların mekanı olacak. Oysa şuan kutsal bir görevi yerine getirmektedir" dedi.

Binanın farklı pencerelerine yazılan "Burası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın emriyle yıkılıyor" şeklindeki pankartlar ise dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber