Rektör: Miting için akademik takvim değişmeyecek

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Nisan 2007 16:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

MALATYA'daki İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, 14 Nisan'da Ankara'da yapılacak olan ?Cumhuriyet mitingine', İnönü Üniversitesi'nden isteyen öğretim görevlisi ve öğrencilerin katılabileceğini, akademek takvimi değiştirmeyeceklerini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Hilmioğlu, Ziraat Odası'nı ziyaret ederken Atatürkçü Düşünce Derneği'nin düzenleyeceği mitingle ilgili soruları yanıtladı. Rektör Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, sınavlarla ilgili akademik takvimde herhangi bir değişiklik yapılmasının söz konusu olmadığını anlatırken, ?Sadece üniversitemizin bahar şenliklerinin tarihinde değişiklik olacak.

Onun dışında bir değişiklik söz konusu değil? dedi. Rektör Prof.Dr. Hilmioğlu, şöyle devam etti:

?Öğrencilerimiz ve akademik personelimizle birlikte bu mitinge katılacağız. Cumhuriyet yürüyüşü ve Ata'ya saygı yürüyüşü bu. Bundan birkaç yıl önce yapılan yürüyüşe de katılmıştık. Bütün üniversitelerin ve sivil toplum örgütlerinin katılacağı, Cumhuriyet'e bağlılık, Ata'ya saygı yürüyüşü olacak. Oradan da Ata'yı ziyarete gideceğiz. Miting tarihinin vize tarihlerine denk gelmesi sıkıntı doğurmaz, vizesi olmayanlar gelir. Sınav tarihleri değişmeyecek, sınavı olmayanlar gelir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber