Karaciğer nakli bekleyen vatandaşa Başbakan sahip çıktı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2007 21:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de 2 yıldır karaciğer nakli bekleyen ve ameliyat masraflarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üstlendiği Ali Yılmaz'a oğlu Hüseyin Yılmaz'dan karaciğer nakli yapıldı. Eşine karaciğerini verebilmek için zayıflamaya çalışan ancak yeteri kadar kilo veremeyen Suna Yılmaz, "Allah Başbakanımız'dan razı olsun. Masrafları üstlenmeseydi yapacak hiçbir şeyimiz yoktu" dedi.

2 yıldır karaciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gören ve son 2 aydır durumu ağırlaşan Ali Yılmaz'a ciğerini eşine vermek isteyen Suna Yılmaz'a doktorlar öncelikle kilo vermesi gerektiğini söyledi. Eşine ciğerini verebilmek için vücut kilo endeksini olduğundan daha düşük gösteren Suna Yılmaz'ın ameliyattan önceki kontrolünde kilosunun fazla olduğu tespit edildi. Ali Yılmaz'ın durumu kötüleşince Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi olan 21 yaşındaki oğlu Hüseyin Yılmaz, okulunu yarıda bırakıp hemen İzmir'e geldi. Babasına karaciğerini vermek istediğini belirten Hüseyin Yılmaz, hemen ameliyata alındı. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen başarılı operasyonla oğlu Hüseyin'den alınan karaciğer Ali Yılmaz'a nakledildi.

Babası yoğun bakımda olduğu için tam olarak sevinemediğini belirten Hüseyin Yılmaz, "Şu an kendimden önce babamı düşünüyorum. Ben iyiyim, ameliyat da iyi geçmiş. Ama babam hala yoğun bakımda. İnşallah bir an önce yoğun bakımdan çıkarsa çifte mutluluk yaşayacağız" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yardım edeceğini duyduğunda çok mutlu olduğunu söyleyen Hüseyin Yılmaz, "Başbakanımız sağolsun, ben ameliyattayken arayıp bilgi almış. Her şeyi halledeceğiz demiş. İzmir Valiliği de Bağ-Kur'la irtibata geçmiş. Çok sağolsunlar" diye konuştu.

Eşine karaciğerini vermek için zayıflayan ancak yeterli kiloya ulaşamayan Suna Yılmaz ise, kocası yoğun bakımda olduğu için buruk bir sevinç yaşadığını söyledi. Oğluna organ nakli konusunda ilk önce karşı geldiğini ifade eden Yılmaz, "O daha çok genç diye istemedim. Ama o (Anne şimdiye kadar hep sizi dinledim. Ama artık dinlemeyeceğim. Ben babama ciğerimi vereceğim) dedi. Eşimin de durumu iyice kötüleşmişti. Allah'a şükür başarılı bir ameliyat olmuş. Ama hala yoğun bakımda olduğu için sevinelim mi üzülelim mi şaşırdık" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın yardım edeceğini öğrenince çok sevindiklerini belirten Suna Yılmaz, "Allah ondan razı olsun. Bizleri hastane köşesinde yalnız bırakmadı. Eğer yardım etmeselerdi satacak hiçbir şeyimiz yoktu. Burada ev bile tutamadık. Arabada, hastanenin koridorlarında kalıyoruz. Başbakan aramadan önce hastane bizden her gün para istiyordu. Onların da elinde olan bir şey değil tabii. Ama şimdi para istemiyorlar. İnşallah eşim de sağ salim uyanınca mutluluğumuzu yaşayacağız" dedi.

12 saatlik karaciğer naklini gerçekleştiren Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü'nde görevli Doç. Dr. Hüseyin Astarcıoğlu, Ali Yılmaz'ın durumunun ciddiyetini koruduğunu belirtti. Ali Yılmaz'ın ameliyattan önce sağlık durumunun kötü olduğunu, bu nedenle oğlu Hüseyin Yılmaz gönüllü olunca hemen operasyonu gerçekleştirdiklerini ifade eden Doç. Dr. Astarcıoğlu, "Bu hasta özelinde şansımız yüzde 50'nin altındaydı. Şu an karaciğeri çalışır durumda ama hala kritik aşamayı geçmedik" açıklamasını yaptı.

Başbakanlık ve Sağlık Bakanlığı'ndan Ali Yılmaz'ın durumunu öğrenmek için saat başı telefon geldiğini belirten Doç. Dr. Astarcıoğlu, "Sayın Başbakan'ın özel kalem müdürü arayıp hastanın durumu hakkında bilgi aldı. Maddi anlamda da ellerinden geleni yapacaklarını belirttiler" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber