İnternet nimeti felaket olmasın

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 04 Nisan 2007 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 21. yüzyılın en büyük icadının internet olduğunu belirterek, ?Eğer çocuğunuz odasına kapanıp saatlerce internet ile haşir neşir oluyorsa bu çok da hayra alamet değildir. Eğer interneti kötü amaçlarla kullanırsanız interneti olumsuzlaştırırsınız? diye anne ve babaları uyardı. Dünyanın lider teknoloji şirketlerinde İntel ve Türkiye'nin iletişim devi Türk Telekom'un eğitim alanında güç birliği yaptı. ?E21-21 Yüzyılın Eğitimi? adı verilen programla 600 bin öğretmene internet üzerinden eğitim verilecek.

Protokol imza töreninde konuşan Bakan Çelik, internetin büyük bir medeniyet olduğunu ancak kötü kişilerin elinde ise bu teknolojinin tehlikeli hale gelebildiğine işaret etti.

Hayatınızı çaldırmayın

?Ateş olmasa medeniyet gelişmezdi? diyen Çelik, ?Ama ateşi olumsuz ve yanlış amaçlar için kullanırsanız büyük felaketlere sebep olursunuz. Daha önce tuvaletlerin kapılarının arkasına yazdıkları şeyi internet ortamına yazıyorlar. Bunun önüne geçilmesi lazım? diye konuştu.

Konuşmasında çocukların internet kullanımı konusunda velilere uyarıda bulunan Bakan Çelik şunları söyledi: ?Eğer çocuğunuz odasına kapanıp saatlerce internet ile haşır neşir oluyorsa bu çok da hayra alamet değildir. Her şeyin bir dozu var. Televizyon büyük bir nimettir. Ama insan 15 saatini televizyonun karşısında geçiriyorsa bu felakettir. Bu bizim hayatımızı çalıp alıp götürmektir.?

Bağımlılık yapmasın

İnternetin müptelası olan çocukların a sosyalleştiğine dikkat çeken Çelik, bunların gerçek hayattan koptuğunu ve kendilerini sanal bir aleme mahkum ettiklerini bildirdi. İnternetin Türkiye'nin dört bir yanına ulaştığını belirten Çelik şöyle devam etti: ?Bu bir büyük nimettir. Dijital bir devrimdir. Şuanda bilgisayar bir çok evde yer almaya başladı. Ancak bu güzel gelişme karşısında suistimallere de dikkat etmeliyiz. Burada anne ve babaların dikkatli olması gerekiyor. Çünkü nimet olan bir aracı bir felakete dönüştürmeyelim.? Bakan Çelik bu proje kapsamında 75 bin öğretmenin eğitim gördüğünü bildirdi. Çelik, 5 yılda 600 bin öğretmene bilgisayar ortamında ders verecek bu programın eğitimini aldıracaklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber