ODTÜ Senatosu'ndan cumhurbaşkanlığı seçimi yorumu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2007 23:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ODTÜ Senatosunca yayınlanan duyuruda, ''Senatomuz, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini dikkatle izleyerek, Cumhuriyetimizin kazanımlarını, geleceğini ve anayasal düzeni tehlikeye atabilecek gelişmelere kararlılıkla karşı duracaktır'' denildi.

Duyuruda, Anayasa'nın 104. maddesinde cumhurbaşkanının devletin başı olduğunun, bu sıfatla Türkiye Cumhuriyetini ve Türk milletinin birliğini temsil ettiğinin, Anayasa'nın uygulanmasını, devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını gözettiğinin ifade edildiği hatırlatıldı.

Bu nedenle yasama, yürütme ve yargı ile ilgili görevleri üstlenecek ve yetki kullanacak olan cumhurbaşkanının toplumsal uzlaşı ile belirlenecek adaylar arasından seçilmesinin esas olduğunun belirtildiği duyuruda, şu hususlara yer verildi:

''Cumhurbaşkanının, üniversiteler ve yargı başta olmak üzere demokrasinin vazgeçilmez unsurları olan tüm anayasal kurumlarla barışık, laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizin temel ilkelerini özümsemiş, Atatürk ilke ve inkılaplarından taviz vermeyen, çağdaş düşünce yapısına sahip, tutum davranış ve söylemleri ile topluma örnek bir kişilik sergilemesi gerekir. Bu özellikleri taşımayan, dini siyasete alet eden, laiklik karşıtı, kadın-erkek eşitliğine ve bilimin yol göstericiliğine inanmayan bir cumhurbaşkanının seçilmesi toplumsal barışı bozacaktır.

Senatomuz, cumhurbaşkanlığı seçimi sürecini dikkatle izleyerek, Cumhuriyetimizin kazanımlarını, geleceğini ve anayasal düzeni tehlikeye atabilecek gelişmelere kararlılıkla karşı duracaktır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber