4/C'li öğretmen/öğreticilerin, 4/B kapsamında istihdam edilmesi önerisi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2007 10:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçici öğretici istihdamı için öneri

Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 4/C (geçici personel) kapsamında görev yapan bütün öğretmen/öğreticileri, 4/B kapsamında istihdam etmesi gerektiğini belirtti.

Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 4/C (geçici personel) kapsamında görev yapan bütün öğretmen/öğreticileri, 4/B (sözleşmeli personel) kapsamında istihdam etmesi gerektiğini belirtti.

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, Danıştay 12. Dairesi'nin, 29 Ocak 2007'de geçici personel kapsamında yapılan öğretmen/öğretici atamalarına yönelik yürütmeyi durdurma kararı verdiğini anımsattı.

Bu karar doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 4/C kapsamında atananları, 4/B kapsamına alması ve görevlerine devam etmelerini sağlaması gerektiğini savunan Koncuk, şunları kaydetti: ''Ancak Milli Eğitim Bakanlığı 23 Mart 2007 tarihli yazısıyla 4/C kapsamındaki gençlerimizi 'kapının önüne koymayı' tercih ederek, güya mahkeme kararını uygulamak için 12 Şubat 2007'den sonra 4/C kapsamında yapılan sözleşmeleri iptal etme talimatını 81 il valiliğine gönderdi.

MEB bu tavrıyla, sosyal, hukuk devleti ilkesini ayaklar altına almaktadır. Yargı, kölelikle eşdeğer bir uygulamayı engelleyerek, bu şartlarda çalıştırılan gençlerin daha hukuki ve insan haklarına uygun bir ortamda çalışmasını sağlamak istemiştir. Milli Eğitim Bakanlığı 23 Mart tarihli talimatını derhal değiştirerek, yargı kararında amaçlandığı üzere 4/C kapsamındaki görev yapan bütün öğretmen/öğreticileri 4/B kapsamında istihdam edilmesi talimatını vermelidir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber