AKP'li vekillerin en çok duyduğu ve yanıtlayamadığı soru

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2007 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'nin Ankara'nın ilçe, köy ve mahallelerinde hükümet icraatlarını anlatmak amacıyla yürüttüğü ziyaret programı sırasında milletvekillerine en çok, "Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanı olacak mı olmayacak mı" diye soruldu.

AKP Ankara teşkilatı, hükümet çalışmalarını anlatmak ve yaklaşan seçimler öncesi vatandaşlar ve sivil toplum örgütleriyle görüşmelerde bulunmak üzere başlattığı ziyaret programına Cumhurbaşkanı adaylığı konusu damgasını vurdu. Milletvekillerinin, teşkilat yöneticileriyle birlikte gruplar halinde katıldıkları programdaki ziyaretlerinde Cumhurbaşkanı seçimi ve aday sorunu gündeme getirildi. Ziyaret ettikleri vatandaşlar ve sivil toplum örgütlerinin yöneticilerince AKP milletvekillerine doğrudan, "Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanı olacak mı, olmayacak mı" sorusunu yöneltildi.

AKP milletvekilleri, bu sorulara "kendileri de henüz Başbakan Erdoğan'ın aday olup olmayacağını bilmediklerini" belirterek açıkça yanıt veremeyeceklerini belirttiler. Başbakan Erdoğan'ın bu aşamada adayın belirlenmesi için parti içinde ve değişik toplum kesimlerinde istişare çalışmaları yürüttüğünü anlatan vekiller, "Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağını vakti saati geldiğinde Başbakanımız bütün Türkiye'ye kendisi açıklayacak" dediler.

Ziyaretlerde, ayrıca Cumhurbaşkanı seçiminin ülkede bir soruna yol açmayacağı, güven ve istikrar ortamının bozulmayacağı ve ülkenin bir sıkıntı yaşamaksızın seçimlere gideceği de anlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber