AKP'nin seçimdeki kozu 'IMF'siz Türkiye' olacak

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 06 Nisan 2007 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seçim kampanyasını netleştirmeye başlayan AKP, IMF'yle anlaşmayı sonlandırmanın yollarını arıyor. Böylece AKP, vatandaşın karşısına 'IMF'siz Türkiye' söylemiyle çıkacak.

AKP'nin seçimlerde vurgu yapacağı noktalar netleşmeye başladı. Partinin kuruluşundan bu yana seçim kampanyalarını organize eden Arter Reklam ile çalışacak olan AKP, hükümet icraatlarını seçim meydanlarına indirecek. En çok vurgu yapılacak olan icraatların başında ise Köydes projesi geliyor. Projeye aktarılan kaynakla 2006'nın ilk 9 ayında 16 bin kilometre asfalt yol yapıldı. Aynı dönemde köylere 2 bin 854 köprü ve sanat yapısı hizmeti götürülürken, 4 bin 153 içme suyu projesi tamamlandı. Bu süreçte 665 köy ve yerleşim biriminin kanalizasyonu tamamlandı. AKP bu hizmetleri, seçim kampanyasında gözler önüne sermeye hazırlanıyor. Köydes'in yanı sıra, belde belediyeleri için geliştirilen Beldes projesi de bir koz olacak.

MB'DE YETERLİ REZERV VAR

AKP kulislerinde dile getirilenlere göre hükümet, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile anlaşmayı sonlandırmanın yollarını arıyor. Bunu da seçimlerde 'en büyük koz' olarak sunmaya hazırlanıyor. IMF'nin, Merkez Bankası'ndaki (MB) döviz rezervi için koyduğu 50 milyar dolar sınırının çoktan aşılması da, hükümetin en büyük güvencesi. 67.5 milyar dolara ulaşan döviz rezervinin, IMF ile anlaşmayı sonlandırmaya yeteceği yorumları yapılıyor. AKP kurmayları, IMF'ye borcun 8.5 milyar dolara indiğini hatırlatıp, MB rezerviyle, bu sorunun kolaylıkla çözülebileceği üzerinde duruyorlar. Hükümetin IMF'yle yollarını ayırma yönündeki planlarına rağmen, 6. gözden geçirme sürecinin uzaması, seçim sonrasında da IMF ile yola devam edilmek zorunda kalınacağının göstergesi olarak yorumlanıyor. Merkez Bankası'ndaki döviz rezervinin istenilenin üzerinde olması, IMF ile bağı koparmada yeterli değil. Çünkü IMF, seçim öncesi vergi indirimine karşı çıkarken, kamudan 3.8 milyar YTL'lik tasarruf istedi. Sosyal güvenlik reformunun bir daha ertelenmemesi de IMF'nin istekleri arasında.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber