Anayasa Mahkemesi'nden 'İmar Planı Değiştirme Yetkisine' iptal

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2007 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa Mahkemesi, CHP'nin başvurusu üzerine, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na 5335 Sayılı Yasa'nın 32. maddesi kapsamında tanınan ?askı süresine tabi olmadan re'sen imar değişikliği yapma yetkisine? ilişkin hükmü iptal etti ve yürürlüğünü durdurdu.

CHP Gaziantep Milletvekili Abdülkadir Ateş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Anayasa Mahkemesi'nin kararına ilişkin bilgi verdi. AKP'nin 5335 Sayısı Yasa'nın 32. maddesi ile TCDD Yönetim Kurulu'na TCDD taşınmazlarını ?işletme fazlasına? çıkarma, Bayındırlık Bakanlığı'na ise, işletme fazlası ilan edilen bu alanlarda ?askı sürelerine tabi olmaksızın re'sen imar planlarını değiştirme yetkisi? verdiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

?AKP'nin TCDD taşınmazlarını satma hayali ikinci kez bir başka bahara kaldı. Anayasa Mahkemesi, AKP'nin kentlerin bağrına hançer saplama girişimine dur dedi. AKP'nin TCDD'nin kentlerin en merkezi alanlarında gar ve çevresindeki taşınmazları ranta açma ve kentlerin bağrına birer hançer saplama girişimine Anayasa Mahkemesi dur dedi. Anayasa Mahkemesi, CHP'nin açtığı davada TCDD taşınmazları için Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na ?askı süresine tabi olmadan re'sen imar değişikliği yapma yetkisi' veren hükmü dün iptal etti ve yürürlüğünü durdurdu. Bu gelişmeler çerçevesinde Gaziantep İstasyon Meydanı ve civarındaki 450 bin metrekarelik alan gibi onlarca kentimizdeki yüzlerce hektar alan en azından şimdilik kurtuldu.?

AKP'nin, 2/B'den beklediği 18-25 milyar dolar tutarındaki geliri, TCDD taşınmazlarının satışından sağlamayı hedeflediğini savunan Ateş, ?AKP, değneksiz köyde yaşamadığını biz CHP'lilerin her durumda hukuk dışılıklara karşı mücadele etmeyi sürdüreceğimizi bilmelidir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber