Bakanlık personeli, Özhaseki'den yeni bir sınav talep ediyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı personeli, Bakan Mehmet Özhaseki'nin yeni bir unvan değişikliği sınavı açmasını talep ediyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 13 Kasım 2017 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakanlık personeli, Özhaseki'den yeni bir sınav talep ediyor

Bilindiği üzere çevre ve şehircilik bakanlığı kadrosu ağırlıklı olarak teknik hizmetler sınıfından oluşmaktadır.

Bu konuyu çok iyi bilen idari ve teknik kadrolarda görev yapan Bilgisayar İşletmeni, memur, VHKİ, Teknisyen, Tekniker ve Saymanlık görevini yürüten kurum personeli kendini geliştirmek ve kurumuna daha faydalı olmak amacıyla ikinci bir üniversite okumak için mimarlık mühendislik bölümlerine yönelmiştir.

Kamuda verimliliğin artırılması ile ilgili tartışmaların yaşandığı şu günlerde kendi kurumuna daha verimli olmak amacı ile çaba gösteren ve mühendis, mimar, tekniker diploması ile bu gayretini taçlandıran Çevre ve Şehircilik Bakanlığı personeli yeni bir unvan değişikliği sınavı açılmasını talep ediyor.

Maalesef en son 31 Ocak 2015 tarihinde açılan unvan değişikliği sınavının sorularını Hacettepe Üniversitesi tarafından hazırlanması ve özellikle bazı branşlarda akademik soruların sorulması, baraj puanı olan 70 puanının geçilememesine neden olmuştur. Sınava katılan 724 kişiden ancak 114'ü bu sınavı geçebilmiştir.

Geçen sürede yine teknik bölümlerden mezun olan çok sayıda memur bulunmaktadır.

Kamuda verimliliğin arttırılması ancak donanımlı personel ile mümkündür. Donanımlı bir personel ise eğitimle yetiştirilebilir. Bu verimliliğin devamlılığı ise ancak eğitime önem veren ve gayret eden personelin ödüllendirilmesi ile sağlanabilir.

Türkiye'nin en büyük teknik Bakanlığı olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığında teknik kadrolara geçmek isteyen personele teknik unvanının verilmesi personel rejimi açısından bir sıkıntıya neden olacağı kanaatinde değiliz.

Kurum personelinin daha verimli hizmet etme gayreti dikkate alınmalı, Unvan değişikliği sınavı açılarak teknik kadroları verilmelidir.

Bu talep daha önce de memurlar.net forumlarında gündeme getirilmiş ve Bakanlık Bürokratlarına iletilmiş ancak talepler dikkate alınmamıştı. Çalışan personel, Bakan Mehmet Özhaseki'nin, taleplerine duyarsız kalmamasını talep ediyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber