Sağlık vurgunu operasyonuna 11 tutuklu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Nisan 2007 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAMSUN Sosyal Sigortalar Kurumu'nu, sahte fatura ve evraklar düzenleyerek 2.5 milyon YTL dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 15 kişiden 11'i, tutuklanarak cezaevine konuldu.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından geçen cuma günü Samsun, Ordu, Çorum ve Tokat'ta ?Epikriz' adı verilen eş zamanlı operasyon düzenlendi. Aralarında Samsun Devlet Hastanesi'nde beyin cerrahi doktoru olarak görev yapan Dr. Necip Engin Mercan ile medikalcilerin de bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda da çok sayıda kaşe, mühür ve dökümanlara el konuldu.

Son 5 ayda sahte fatura ve evrak düzenleyerek devleti 2.5 milyon YTL dolandırdığı iddiasıyla, ?çıkar amaçlı suç örgütü kurmak' ve ?nitelikli dolandırıcılık' suçlarından Samsun Adliyesi'ne çıkarılan 15 kişi, 22 saat süreyle nöbetci mahkemeye ifade verdi. Ardından zanlılardan medikal firma sahipleri Hayati Şengöz (30), Ali Akmeriç (29), Sezgin Yılmaz (27), Hasan Aydın (40), İlker Cengiz (28), Alaattin Yüksel (31), Zafer Yanbul (22), Ali Emre Ağca (28), Nedim Yavuz (36), Arda Kılıç (36), Ordu SSK İl Müdürlüğü'nde memur olarak çalışan Selahattin Topkaya (57) tutuklandı.

Doktor Necip Engin Mertcan (47), Reyhan Yanbul (50), Cengiz Şekerli (46) ile Ceyhun Aydın (21) ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu arada olayla ilgili operasyonun devam ettiği ve SSK Bölge Müdürlüğü Sağlık İşleri Müdürlüğü'nde geçmişe dönük faturaların da incelendiği açıklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber