Şener: 353 AKP'li Erdoğan'ın adaylığı konusunda mutabık

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Nisan 2007 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, AKP'li 3 milletvekilinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda mutabık olduğunu söyledi.

Şener, Kanal 7'de yayınlanan "Başkent Kulisi" programında cumhurbaşkanı seçimine ilişkin soruları yanıtladı. Türkiye'nin, cumhurbaşkanı adayını 16-26 Nisan tarihleri arasında öğreneceğini belirten Şener, eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun Anayasa'nın 102. maddesine dayanarak ortaya attığı "367 formülüne" ilişkin "Hukuken bu argüman zorlamadır. Çok zorlama bir yön tarzıdır" dedi. Adaylık konusunda, Meclis'te grubu bulunan partilerin milletvekilleri arasında ağırlıklı bir eğilim ortaya çıkabileceği gibi, AKP içinde de tam mutabakatın oluştuğu bir ismin olabileceğini kaydeden Şener, şöyle konuştu:

"Haftalardır Meclis'te, kuliste milletvekillerimizle oturuyor, kalkıyorum. Zaman zaman konuyu görüşüyor, tartışıyoruz. Eğilimleri ortaya çıkarmaya çalışıyorum. Ve aşağı yukarı tüm milletvekilleriyle ikili veya gruplar halinde nabız yoklaması yapmışımdır. Ortaya çıkan tablo şudur. Kim aday olmalı, kim cumhurbaşkanı olmalı sorusunu sorduğunuz zaman, oy kullanamayacak TBMM Başkanı Bülent Arınç dışında Meclis'teki 3 AKP'li milletvekilinin tamamı, sayın Başbakan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda görüş birliği içindedir. 'Seçime giderken başbakana ihtiyaç vardır' diyen farklı görüşteki 3-5 milletvekili bile, sayın Başbakan'ın adaylığı konusu olduğunda tam destek vereceklerini söylemişlerdir."

Miting demokrasinin gerekliliği

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) öncülüğünde 14 Nisan'da Ankara'da gerçekleştirilecek mitingi eylemi "demokrasinin gerekliliği" olarak nitelendiren Şener, eylemlerin hukuki ve sonucu belirleyici bir etkisinin olamayacağını kaydederek, "Bence bu tür gösteriler mitingler parlamentonun kararını etkilemez" dedi. Üniversitelerde sınavların miting nedeniyle ertelendiği, öğrencileri taşımak için otobüsler tahsis edildiği iddialarını da değerlendiren Şener, demokraside kuralların ve özgürlüklerin olduğunu, kurallara uyulduğu sürece bunun anormal birşey olduğunu söylememek gerektiğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber