Dışişleri yabancı genç diplomatlar eğitiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2007 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dışişleri Bakanlığının davetlisi olarak Türkiye'ye gelen 42 farklı ülkeden yabancı genç diplomatlara yönelik, "XII. Uluslararası Genç Diplomatlar Eğitim Programı" başlatıldı.

Programın açılışı, diplomatların Ankara'da kaldıkları Midas Otelde, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Ertuğrul Apakan tarafından yapıldı.

Apakan, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin jeostratejik öneminin altını çizerek, genç diplomatlara Atatürk'ün "Yurtta barış, cihanda barış" sözünü hatırlattı. Müsteşar Apakan, Türkiye'nin bölgede istikrar ve barış için her türlü projenin arkasında olduğunu ve bunun için çaba gösterdiğini kaydetti.

Balkanlar, Kafkasya, Orta Doğu, Orta Asya, Uzak Doğu, Güney Asya, Afrika ve Güney Amerika'dan gelen diplomatların katılacağı program kapsamında, çeşitli üniversitelerde görevli öğretim üyeleri ve Dışişleri Bakanlığının üst düzey yetkilileri tarafından diplomasi ve uluslararası ilişkiler konularında İngilizce konferanslar verilecek.

9 Nisan-18 Mayıs tarihlerindeki program çerçevesinde ayrıca, Türkiye'nin ekonomik, tarihi, kültürel ve turistik zenginliklerinin tanıtılması amacıyla Ankara içinde ve dışında geziler düzenlenecek.

1992 yılında başlanan Uluslararası Genç Diplomatlar Eğitim Programlarında bugüne kadar toplam 463 yabancı diplomat eğitim gördü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber