CHP, Anayasa Mahkemesi'ne gitmekte kararlı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2007 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, cumhurbaşkanlığı seçiminin dayatmalarla yapılamayacağını belirterek, ''367'yi tamamlayabilmek için siyasi ikbal dağıtma ve siyasette ara transfer girişimlerine başlayacak gibi gözüküyorlar. Hiçbir siyasi parti ve milletvekili, 367'yi tamamlama senaryosunda yer alarak AK Parti'ye ve Başbakana siyasi payandalık yapmamalı'' dedi.

Parlamento'da gazetecilerle sohbet toplantısı düzenleyen Koç, son 2 günde 10 Mehmetçiğin şehit olduğunu, bütün bunlar yaşanırken, Barzani'nin kendini bilmez açıklamalar yapıp Türkiye'yi tehdit ettiğini ifade etti. Barzani'nin sözlerini 'sahibinin sesi' olarak değerlendiren Koç, ''ABD eski Genelkurmay Başkanı Myers ile aynı frekansta konuşan, hemen sınırlarımızın altında bir kendini bilmez var'' dedi. Barzani'nin Türkiye'ye ilk kez meydan okumadığını, bu cesareti kimden aldığının ortada olduğunu ifade eden Koç, ''Bağrımız yanarken Karadeniz'de şov yapmaya çalışan Başbakanımıza, Dışişleri Bakanına, sanal İçişleri Bakanına sormak istiyorum. Neden susuyorsunuz? 10 tane şehit acaba, sayısal olarak konuşmanız için yeterli sayı değil mi sayın Başbakan? Türkiye'ye tehditler yağdıran kendini bilmez kişinin açıklamaları konuşmanız için yeterli değil mi?'' diye sordu.

Koç, cumhurbaşkanı seçiminde TBMM Genel Kurulu'nun açılışında 367 milletvekilinin aranmasına yönelik, TBMM Başkanı Arınç ve AK Parti yetkililerinin telaş içinde olduğunu söyledi. ''367'ye dönük ayak oyunlarının peşinde koşuyorlar" diyen Koç, şöyle konuştu:

"Türkiye'yi yakan gelişmelere kayıtsız kalırken, bir yandan siyasi polemiklere katılıyorlar, bir yandan da 367'yi tamamlayabilmek için siyasi ikbal dağıtma ve siyasette ara transfer girişimlerine başlayacak gibi gözüküyorlar. Uzlaşmaya yanaşmadan, dayatmayla cumhurbaşkanı seçimi, bir sivil darbe girişimiyle eş anlamlıdır. Seçimin yapılabilmesi için ilk turda Genel Kurul'da 367 milletvekilinin hazır bulunması gereklidir. Anayasa'nın 102. maddesi çok nettir. Salonda 367 kişinin bulunduğu tespit edilmeden oylamaya geçilirse, o günkü gündemle ilgili toplantı yeter sayısının olup olmadığı yapılacak ilk tur oylama sonucunda çıkacaktır. Bu sayı 367'nin altındaysa, CHP konuyu hemen Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacaktır''.

367 aranmadan başlanacak bir ilk turun oylaması sonucunda 367 kişinin oy kullanmadığı tespit edilirse, bu tutanağın, CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne başvurmasına neden olacağının mesajını da veren CHP'li Koç, AK Parti dışındaki hiçbir siyasi parti ve milletvekilinin, 367'yi tamamlama senaryosunda yer alarak, AK Parti'ye ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a siyasi payandalık yapmaması gerektiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber